Main Content

NHL: Ovečkin, Eller a Fleury hráčmi týždňa v zámorí

pondelok, 7. október 2013 19:05 | Autor: TASR

NHL: Ovečkin, Eller a Fleury hráčmi týždňa v zámorí
NHL: Ovečkin, Eller a Fleury hráčmi týždňa v zámorí | zdroj: © TASR

New York 7. októbra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stali pravý krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, center Montrealu Canandiens Lars Eller a brankár Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury.

Za prvú hviezdu novej sezóny vyhlásili Rusa Ovečkina, ktorý čaruje po návrate z Grécka, kde ako vôbec prvý Rus niesol olympijský oheň pre ZOH 2014 v Soči. Ovečkin je lídrom v góloch (4), kanadských bodoch (4+2), góloch v presilových hrách (3), bodoch v presilových hrách (3+2) a strelách na bránku (24). Dvadsaťosemročný rodák z Moskvy a obhajca Hart Memorial trofeje nastúpil cez týždeň na svoj 604. duel v NHL v drese Washingtonu. V spomínaných stretnutiach zaznamenal 375 gólov a 366 asistencií.

Eller bol pri piatich zo siedmich gólov Montrealu, vďaka čomu sa delí o druhé miesto v počte gólov (3) a kanadských bodoch (3+2). Dvadsaťštyriročný rodák z dánskeho Rodovre odohral doteraz v NHL 211 stretnutí a zaznamenal 36 gólov a 46 asistencií pri 165 trestných minútach.

Gólman Fleury vychytal dve výhry s priemerom 0,50 inkasovaného gólu na zápas a s 97,9% úspešnosťou zákrokov. Sezónu otvoril 24. čistým kontom v kariére, keď v drese Penguins predviedol 27 úspešných zákrokov a doviedol tím k výhre 3:0 nad New Jersey Devils. Dvadsaťosemročný kanadský brankár sa s 251 výhrami v NHL dotiahol v historickej tabuľke na 45. miesto, ktoré okupuje brankár Colorada Avalanche Jean-Sebastien Giguere.