Main Content

KHL:Bočarov sa z Mansijska vrátil do Kazane,Jugra za neho získala práva v drafte

utorok, 8. október 2013 10:05 | Autor: TASR

Kazaň 8. októbra (TASR) - K dohode o výmene hokejového útočníka Stanislava Bočarova prišlo medzi tímami KHL Jugra Chanty-Mansijk a AK Bars Kazaň. Jugra za neho získala právo výberu v treťom kole draftu KHL 2014.

Dvadsaťdvaročný odchovanec kazanského hokeja, odohral doteraz v tejto nadnárodnej lige 99 zápasov s bilanciou 24 bodov (15+9). V tíme AK Bars debutoval v sezóne 2008/2009, no jeho premiéra mala krátke trvanie v dĺžke 1 minúty a 47 sekúnd. V ročníku 2010/2011 už za Kazaň odohral päť stretnutí a v ďalšej sa po prvý raz zapísal aj do kanadského bodovania. V Jugre počas tejto sezóny odohral iba tri stretnutia bez bodového zápisu. Očakáva sa, že už v utorok by mohol nastúpiť v drese Kazane práve proti Jugre v Chanty-Mansijsku.

"Vraciame domov odchovanca," vyjadril sa pre Sport-express riaditeľ AK Bars Kazaň Šamil Chusnutdinov a dodal: "Je to mladý, nádejný hokejista. Dávame mu šancu realizovať sa v rodnom klube. Otvorene hovorím, že v Jugre sa mu príliš nedarilo, preto sme oslovili jej vedenie a sme radi, že nám vyšli v ústrety a dohodli sme sa. Cieľom AK Bars je, aby podľa možností čo najviac našich odchovancov hralo v našom mužstve. Aj keď hrali v iných kluboch, vždy sme ich pozorne sledovali. A keď sa objavila možnosť návratu Bočarova domov, tak sme ju využili."