Main Content

Miňo, ústami hovoriť nemusíš, stačí výkonom na trávniku

streda, 9. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Miňo, ústami hovoriť nemusíš, stačí výkonom na trávniku
Miňo, ústami hovoriť nemusíš, stačí výkonom na trávniku | zdroj: © TASR

Miroslav Stoch sa vrátil do národného tímu, ale ešte nemá záujem o tom rozprávať. Pauza, ktorú spôsobili jeho mimofutbalové výstrelky sa síce skončila, ale on sám predlžuje svoju dobu mlčanlivosti. Nevadí, stačí prehovoriť na tvávniku.

Komentár Filipa Chudého
 
V nominácií futbalovej reprezentácie sa po kratšej pauze objavil aj Miroslav Stoch. Nitriansky odchovanec do národného tímu patrí, a to je jasné každému, kto ho videl hrať. Na Slovensku totiž nemáme až toľko futbalistov reprezentačných kvalít, že by sme si mohli dovoliť niektorých hráčov opomínať.
 
To bolo jasné aj reprezentačnému trénerovi Kozákovi. O Stochových futbalových kvalitách sa totiž netreba baviť, ale treba tiež riešiť jeho voľnočasové aktivity. Pohár trpezlivosti totiž pretiekol a už sa nemohli veci viac ututlávať. Stoch začal byť právom fackovaný zo všetkých strán. Nebol síce na to pripravený, ale na to sa ani nedá pripraviť, dá sa tomu iba vyhnúť.
 
Ján Kozák iba urobil to, čo mali predchádzajúci reprezentační tréneri urobiť už v počiatočnej fáze. Keby ho z reprezentácie vynechali, tak by sa možno aj on prebral skôr a uvedomil si, že chyba nie je v ľuďoch naokolo, ale iba v ňom. Stoch v tom čase nehrával pravidelne vo Fenerbahce Istanbul, čo sa odrazilo aj v jeho reprezentačných výkonoch, ktoré po väčšine nestáli za nič, hlavne ak si uvedomíme, aký má potenciál.
 
Ale čo bolo, bolo. Teraz nastala nová situácia. Stoch si oddýchol od reprezentácie, medzitým našiel nové pôsobisko, na ktorom sa futbalovo reinkarnoval, čiže bolo iba otázkou času, kedy sa vráti aj do národných farieb. Ten čas práve teraz nastal, ale nie je ešte všetko dokonalé.
 
Stoch odmieta verejne prehovoriť, čo je jeho osobné rozhodnutie. To mu síce nikto neberie, ale tiež to nezlepšuje jeho kredit, ktorý je stále naštrbený. Ale pravdou je aj to, že rečami by si ho nikdy ani nenapravil. Nemá totiž rečnícky dar politika, ktorý dokáže národ opiť zopár sladkými rečičkami, aký je už poučený z minulosti a bla, bla, bla. A tiež nemá hlboké myšlienky, ktoré by stáli za zvýšenú pozornosť.
 
Preto národ rád otázky a odpovede typu, že ako sa cítite, čo nového v Grécku, aká je nálada v kolektíve...oželie, veď každého aj tak zaujíma iba výkon. A Miňo má dar prehovoriť na ihrisku, tak bude úplne stačiť, keď na ňom sám napíše svoj príbeh.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o Stochovej mlčanlivosti vy?