Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk (9.10.)

streda, 9. október 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk (9.10.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk (9.10.) | zdroj: © TASR

Po sedemzápasovej pauze po štvorzápasovom tripe sa bratislavskí hokejisti vracajú do kolotoča Kontinentálnej hokejovej ligy. V stredu o devätnástej hodine privítajú v Slovnaft Arene Metallurg Magnitogorsk.

Zápas začína o 19.00 hod.
 
Magnitogorsku patrí s 25 bodmi a skvelým skóre 40:26 tretia priečka vo Východnej konferencii. Zverenci legendárneho trénera Mike Keenana budú pre Slovanistov ťažkým orieškom. Metallurg sa môže popýšiť jedným z najkvalitnejších kádrov najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže.
 
Bránkovisko Metallurgu patrí Vasilijovi Košečkinovi. 30-ročný ruský reprezentant pôsobí v bráne neprekonateľne vďaka jeho robustnej 200 centimetrovej postave. V KHL sa radí medzi najlepších brankárov, čo potvrdzujú jeho štatistiky – nastúpil do jedenástich zápasov, osemkrát zvíťazil udržal si 92,7% úspešnosť zásahov a za zápas v priemere inkasuje len 2,15 gólov. Chrbát mu kryje talentovaný Alexander Pečurskij.
 
V obrane sa bude Metallurg spoliehať na zámorského zadáka Chrisa Leeho, ktorý je najvyťaženejším bekom svojho celku, na svojom konte má dvanásť bodov za 4 góly a osem asistencií. Vďaka tejto bilancii je momentálne najproduktívnejším obrancom ligy. Medzi opory defenzívy patria aj Viktor Antipin, Sergej Tereščenko a Jevgenij Birjukov.
 
Metallurg sa v útoku spolieha na útočný trojlístok Mozjakin – Kovář – Zaripov. Táto formácia je momentálne najlepšou lajnou v Kontinentálnej hokejovej lige a žiadny z tímov si s touto trojkou nedokáže dať rady. Všetci hráči z elitnej formácie „magnitky“ majú svoje stále miesto v desiatke najproduktívnejších hráčov ligy. Mozjakin je so sedemnástimi bodmi prvý, v tesnom závese za ním je Čech JánKovář, ktorý má o bod menej a piata priečka patrí pätnásťbodovému DanisoviZaripovovi. Obrana „belasých“ si bude musieť dávať veľký pozor aj na Justina Hodgmana či Jevgenija Timkina. Nemožno zabúdať ani na hviezdne mená ako Cal O’Reilly, Kazionov, Platonov alebo Potechin, spomínaným hráčom sa však zatiaľ príliš nedarí.
 
Súpiska Metallurgu Magnitogorsk:
Brankári: Vasilij Košečkin, Alexander Pečurskij, Igor Ustinskij
Obrancovia: Viktor Antipin, Jevgenij Birjukov, Rinat Ibragimov, Chris Lee, Vladimir Malenkich, Filipp Metljuk, Sergej Tereščenko, Jaroslav Chabarov
Útočníci: Milan Guláš, Danis Zaripov, Dmitrij Kazionov, Ján Kovář, Sergej Mozjakin, Cal O’Reilly, Denis Platonov, Jevgenij Solovjov, Jevgenij Timkin, Justin Hodgman
 
Bratislavskí hokejisti majú za sebou štvorzápasový trip na klziskách súperov, z ktorého dokázali vyťažiť šesť bodov za výhry na ľade Chabarovsku a Novokuznecku. Ani tieto dve víťazstvá im však nepomohli odlepiť sa z chvosta tabuľky Západnej konferencie. S desiatimi bodmi sú tretím najhorším celkom KHL.
 
Slovan Bratislava nastúpil do svojho posledného zápasu na ľade Vladivostoku v tomto zložení:
Kopřiva - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Mihálik, Sigalet - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Matoušek, Hudáček - Daňo, Kolena, Bakoš
 
Zatiaľ je nejasné či sa táto zostava bude meniť. Možno však očakávať, že sa do brány Slovana postaví opäť Čech Miroslav Kopřiva, čo potvrdil v rozhovore pre oficiálny web Bratislavčanov aj zranený Jaroslav Janus, ktorého zdravotný stav sa už lepší, no odchytať zápas proti Metallurgu si ešte netrúfa.
 
Čo môže byť pre Slovanistov potešujúce je to, že obranná hra „belasých“ sa výrazne zlepšila, hoci sme vo všetkých zápasoch mohli spozorovať viaceré chybičky. Najproduktívnejším bekom hokejistov z metropoly Slovenska je štvorbodový Čech Tomáš Mojžíš, ktorý hral v posledných zápasoch s veľkou chuťou, napodobniť jeho výkony by mali aj Michal SersenMartinom Škoulom.
 
Ani ofenzíva „belasých“ na tom nie je až tak zle. Konečne sa Slovanu podarilo strieľať góly. Strelecky sa prebudil kanonier Tomáš Netík a gólovo sa dokázal presadiť aj Michel Miklík, ktorý bol vo vlaňajšej sezóne najproduktívnejším hráčom Slovana. V útoku sa darí aj Jurajovi Mikúšovi a nemožno nespomenúť najproduktívnejšieho hráča a kapitána Milana Bartoviča.
 
Slovan si vo svojej nováčikovskej sezóne zmeral sily s Magnitogorskom dvakrát. Najprv prehral na ľade Metallurgu 3:2, v druhej konfrontácii zvíťazil 4:3 po shootoutoch.
 
Úvodné buly zápasu sa vhodí o devätnástej hodine, zápas môžete sledovať na obrazovkách televízie Sport2. Po tomto dueli čaká na Bratislavčanov deň voľna a v piatok vo svojom domovskom stánku privítajú Ufu.