Main Content

Futbal: Wilshere sa prihovára za to, aby za Albión hrali iba rodáci z Anglicka

streda, 9. október 2013 13:05 | Autor: TASR

Londýn 9. októbra (TASR) - Stredopoliar Arsenalu Londýn Jack Wilshere sa prihovára za to, aby za anglickú reprezentáciu hrali iba rodáci z "kolísky futbalu". Wilsherovi sa nepáči, že Anglicka futbalová asociácia (FA) vôbec uvažuje o tom, že by dres Albiónu mohol v budúcnosti obliecť Adnan Januzaj pochádzajúci z Belgicka.

Osemnásťročný stredopoliar Manchestru United uplynulú sobotu dvomi gólmi rozhodol o triumfe "červených diablov" v Sunderlande. Anglicko by podľa pravidiel mohol reprezentovať najskôr v roku 2018. "Za Anglicko by mali hrať iba Angličania, ktorí sa v tejto krajine aj narodili. Ak žijete v Anglicku päť rokov, to ešte neznamená, že ste Angličanom," povedal pre agentúru AP Wilshere.

Jeden z najväčších talentov anglického futbalu sa minulý týždeň postaral o palcové titulky v britských bulvároch. Paparrazi ho totiž nafotili, ako oslavuje triumf Arsenalu nad Neapolom v Lige majstrov v nočnom bare s cigaretou v ruke, čo pobúrilo trénera "kanonierov" Arsenea Wengera. "Jackovo správanie ma sklamalo. Futbalista si na verejnosti jednoducho nemôže dovoliť podobné vylomeniny. Musí ísť príkladom a nerobiť to, čo ničí jeho zdravie a poškodzuje dobrú povesť," nechal sa počuť francúzsky kouč.