Main Content

NHL: Halák opäť víťazne, St. Louis zdolalo obhajcov z Chicaga 3:2 (2)

štvrtok, 10. október 2013 08:05 | Autor: TASR

New York 10. októbra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák vychytal v nočnom zápase zámorskej NHL ďalšie víťazstvo a aj vďaka nemu zdolali hráči St. Louis obhajcov trofeje Chicago 3:2. Dvadsaťosemročný gólman predviedol 26 zásahov, mal 92,9-percentnú úspešnosť a bol to jeho tretí triumf v treťom zápase prebiehajúcej sezóny. "Bluesmani" figurujú na druhej priečke Západnej konferencie.

V drese "jastrabov" vyšli bodovo naprázdno útočníci Michal Handzuš aj Marián Hossa. Prvý menovaný strávil na ľade takmer 15 minút, zaznamenal jeden strelecký pokus a dve "mínusky". Hossa hral o pol minúty dlhšie, Haláka ohrozil trikrát a mal jeden mínusový bod.

V ďalšom zápase prehrali hráči Montrealu Canadiens na ľade Calgary Flames 2:3. Pred Petrom Budajom dostal v bránke hostí prednosť Carey Price. Los Angeles zvíťazilo doma nad Ottawou 4:3 po predĺžení. Pod triumf sa podpísali najmä dvojgólový kapitán Kings Dustin Brown a Jeff Carter, ktorý strelil tiež dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj jednu asistenciu.

výsledky:

Calgary - Montreal 3:2, St. Louis - Chicago 3:2, Los Angeles - Ottawa 4:3 pp

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku a o ďalší výsledok.