Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Grécko - Slovensko

sobota, 12. október 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Grécko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Grécko - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti nepodali v Pireu dobrý výkon, pretože hlavne smerom dopredu boli neškodní. Gréci sa radujú zo zaslúženého víťazstva, ktoré sme im ale darovali. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (4) – V 6.minúte chytil čistý gól, keď na čiare zastavil Manolasov koníček. Ale tento moment zostane v zabudnutí, lebo každý bude spomínať iba na 44.minútu. To jeho známku, samozrejme, výrazne znižuje, ale zdôrazňujeme, podržme ho a on nám to v budúcnosti vráti!

Peter Pekarík (5) – Opäť bola viditeľná jeho snaha, keď sa smerom dopredu dostal aj dvakrát za grécku obranu, len následné centre boli zlé, čo vlastne zabilo naše pekné akcie. Okrem toho by mal ešte zlepšiť trochu defenzívnu činnosť a zbytočne nefaulovať v nebezpečných priestoroch.

Martin Škrtel (5,5) – V prvom dejstve bol akoby mimo, a to nemyslíme iba na základe vlastného gólu, veď bol to Škrtel, kto dovolil Manolasovi hlavičkovať a ani v iných momentoch nebol suverénny. Teraz si už síce možno zapamätá, čo ho učili v prípravke, že malá domov nemôže ísť na bránu, ale už je nám to málo platné. V druhom polčase sa objavil opäť starý dobrý Škrtel, len naozaj škoda, že nie od začiatku. Červená karta po zápase bola zbytočná.

Ján Ďurica (6) – Už v prvej minúte sa dostal do potýčky s Mitroglouom, čím si asi zjednal rešpekt. Grécky gólový zabijak mlčal, ale nemusel, nebyť dvoch dobrých obranných Ďuricových zákrokov. Odohral si svoje.

Tomáš Hubočan (4,5) – Je alternatívou na ľavú stranu obrany, ale už akútne potrebujeme ľaváka, čo ukázal aj tento zápas. Smerom dopredu prakticky nulový, smerom dozadu s dobrými vecami, ale aj zbytočnými faulmi. Ešteže raz odkopol loptu spred bránkovej čiary, no to iba hasil vlastný požiar, keďže táto situácia nastala po jeho faule.

Viktor Pečovský (5) – Svoje si odrobil, ale tentoraz neurobil takú nadstavbu, akú ukázal v Bosne a Hercegovine. Paradoxne, keď prvýkrát podporil aj útok, podobne, ako to robil v Zenici, tak o malú chvíľu išiel dole z trávnika.

Juraj Kucka (5) – Nehral klasického defenzívneho stredopoliara, pretože tréner Kozák ho posunul trochu vyššie. Síce sa so súpermi bil, veľa súbojov aj vyhral, lenže nebolo to ono. Určite vie hrať lepšie, lenže na to musí pravidelne aj hrávať v klube.

Stanislav Šesták (4,5) – Tréner Kozák ho vrátil do reprezentácie, v Bukurešti to gólom a výkonom potvrdil, lenže odvtedy nehráva v klube, čo sa už prejavilo postupne aj v národných farbách. Šesták je dobrý hráč, ale v reprezentačnom drese už iba so zápasovou praxou!

Vladimír Weiss (6,5) – Náš najlepší hráč na ihrisku! Smerom dopredu sme síce veľa neukázali, ale Weiss bol aj tak viditeľný. Iba tým potvrdil, že jeho dobrá forma nebola žiadnym výmyslom, ale reálnym ukazovateľom. Vyčítať mu možno iba zbytočnú žltú kartu a nie vždy dobre rozohrané štandardné situácie.

Miroslav Stoch (5) – Úprimne, čakalo sa od neho viac! Že sme nevystrelili na bránu je zlou vizitkou pre všetkých, ale pri ofenzívnych hráčoch sa to znásobuje. Ukázal aj dobré veci. Lenže chýbal tomu šmrnc, aký Stoch vie dodať, no teraz nedodal.

Adam Nemec (5) – Mohli by sme použiť tie isté slová, čo pri Stochovi. Nemec síce nedáva hre šmrnc, ale nejaké korenie by mal. Zopárkrát uhral ťažké lopty, ale iba to je na európsku scénu málo. Bol akoby odrezaný od stredu poľa, pritom mal so stredopoliarmi spolupracovať.

Martin Jakubko (5,5) – Prišiel na ihrisko a hneď dostal žltú kartu. O malú chvíľu už mohol byť aj vylúčený. Ale to všetko ukazuje, že sa na hrote ruval. Dostal sa do jednej dobrej šance, ale hlavičkoval veľmi nepresne.

Karim Guédé (5) – Aj dobré veci, aj zlé veci. Vďaka jeho pohybu sa naša hra trochu rozprúdila, ale tiež ukázal ľahké straty lôpt, ktoré mohli definitívne pochovať naše nádeje aspoň na remízu.

Michal Ďuriš (bez známky) – Až posledný hráč, ktorý z našich vybehol na trávnik sa pokúsil ako prvý o strelu. To mu slúži ku cti, ale to je asi tak všetko.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku.