Main Content

Bale nikdy nenastrieľa toľko gólov ako Ronaldo

sobota, 12. október 2013 13:37 | Autor: Milan Vrábeľ

Bale nikdy nenastrieľa toľko gólov ako Ronaldo
Bale nikdy nenastrieľa toľko gólov ako Ronaldo | zdroj: © TASR

Legenda Realu Madrid Michel Salgado podporuje Walesana, no na druhú stranu tvrdí, že najdrahšia kúpa Los Blancos v histórií nebude nikdy natoľko efektívna, ako bola ohodnotená.

Bývalý obranca Realu Madrid neverí, že by mohol byť Bale tak gólovo úspešný, ako superstrelec Cristiano Ronaldo, ktorého kúpil klub z hlavného mesta za podobne šialenú sumu. Bale prišiel do Madridu za 100 miliónov €, čo je o 6 miliónov viac ako zaplatilo Los Blancos za Ronalda v roku 2009 Manchestru United. Salgado však nevidí v 24 ročnom talente, ktorý strelil v minulej sezóne 26 gólov až taký výnimočný smrtiaci inštinkt na góly, ako u Portugalčana.

Je to komplikovaná záležitosť. Diváci nemôžu očakávať, že ak Real Madrid zaplatil viac za Balea, že strelí aj viac gólov ako Ronaldo. On to nedokáže.“

Waleský krídelník odohral pod Carlom Ancelottim pre zranenie stehenného svalu zatiaľ len 3 zápasy. V  prvom zápase za madridský veľkoklub strelil gól a dopomohol tak k remíze Realu s Villarealom 2:2.

Salgada a Garetha Balea v minulosti spájali s klubom Blackburn Rovers, no nakoniec tam hral len španielsky obranca.

„Keď som hral proti Baleovi ako hráč, tak som to mal naozaj náročné,“ pospomínal si Salgado. „Je to perfektný hráč s obrovským potenciálom, no je zvyknutý na Premier league a preto bude jeho najbližšie obdobie poriadne náročné. Uvidíme, že ako sa vysporiada s obrovským tlakom po zmene pôsobiska a s tým, že sa stal najdrahším hráčom histórie futbalu.ukončil Salgado.