Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk (13. 10.)

nedeľa, 13. október 2013 00:24 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk (13. 10.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk (13. 10.) | zdroj: © TASR

Po dvoch úspešne zvládnutých vyrovnaných dueloch proti Metallurgu Magnitogorsk a Salavatu Julajev Ufa čaká na hráčov Slovana ďalšia veľká výzva – poraziť vicemajstra z Čeľabinsku.

Zápas začína o 16.00 hod!

Minuloročnému finalistovi sa nedarí nadviazať na minuloročné výkony a v novej sezóne KHL zatiaľ tápe. Momentálne zverencom trénera Valerija Belousova patrí deviata priečka, ktorá je tesne pod čiarou zaručujúcou účasť v play-off.
Vicemajstrovi z uplynulej sezóny sa vôbec nedarí. V posledných piatich dueloch zvíťazili iba raz, naposledy prehrali na ľade pražského Leva vysoko 7:2, takže do Bratislavy pricestujú v zlom psychickom rozpoložení.

Bránkovisko Traktora háji Michael Garnett, ktorý v minulom ročníku patril medzi brankársku špičku KHL. V tíme je neohrozenou tímovou jednotkou, chrbát mu kryje Vasilij Demčenko, ktorý v novom ročníku odchytal necelých 29 minút. Garnettovi sa však príliš nedarí, v priemere inkasuje 2,86 gólov na zápas a jeho percentuálna úspešnosť sa zatiaľ zastavila na priemernom čísle 90,8%.

Defenzíva Čeľabinsku patrí dvom mužom a to Dmitrijovi RjabykinoviAlexejovi Bondarevovi, ktorí sú najvyťaženejšími obrancami svojho celku. Prvý menovaný je taktiež najproduktívnejším zadákom Traktora. Na svojom konte má sedem kanadských bodov za jeden gól a šesť asistencií. Bondarev sa v novej sezóne ešte bodovo nepresadil a na svojom konte má hrozných desať mínusových bodov. Traktor nedávno opustil bek Renat Mamašev, ktorý ako minuloročný najproduktívnejší bek KHL, v drese čierno-bielo-červených nenaplnil očakávania. Obrana Traktora sa isto bude spoliehať taktiež na Maxima Kondrateva a Alexandra Guskova.

Čeľabinsk sa môže popýšiť jedným z najlepších hráčov ligy, fínskym forwardom Petrim Kontiolom, ktorý s dvanástimi bodmi vedie produktivitu svojho tímu. Na výkony Kontiolu však nedokáže nadviazať žiadny z jeho spoluhráčov okrem Andreja Kosticyna, ktorý má na svojom konte solídnych deväť kanadských bodov. Čech Jan Bulis je len tieňom svojich vlaňajších výkonov a viac sa rozhodne očakáva aj od Konstantina PanovaStanislava Čistova. Čeľabinsku veľmi chýba jeden z najtalentovanejších hokejistov súčasnosti Jevgenij Kuznecov, ktorý pre zranenie ramena bude ešte nútene pauzovať minimálne mesiac.

Súpiska Traktora Čeľabinsk:
Brankári: Michael Garnett, Alexander Danilišin, Vladislav Fokin, Vasilij Demčenko
Obrancovia: Alexej Bondarev, Alexej Vasilčenko, Alexander Guskov, Jevgenij Katičev, Konstantin Klimontov, Maxim Kondratev, Dmitrij Rjabykin
Útočníci: Denis Abdullin, Jan Bulis, Igor Valejev, Anton Glinkin, Lauris Darzinš, Jegor Dugin, Semjon Kokujov, Petri Kontiola, Andrej Kosticyn, Anton Kurjanov, Michail Mokin, Konstantin Panov, Andrej Popov, Dmitrij Sajustov, Dmitrij Cybin, Stanislav Čistov

Súpiska Traktora sa počas leta príliš nezmenila, vedenie klubu rozhodne očakáva od svojich hráčov oveľa lepšie výkony, no tie sa zatiaľ nedostavili. Skupina okolo kapitána Konstantina Panova sa tak rozhodne bude snažiť zlepšiť výsledky mužstva ako aj predvedenú hru a uspieť na ľade jediného slovenského celku, proti ktorému v minulej sezóne odohrali dva zápasy, z ktorých vyťažili len dva body po víťazstve 4:3 po samostatných nájazdoch. V Bratislave Traktor prehral 3:1.

Hokejisti Slovana Bratislava nastúpili do duelu proti Ufe v tomto zložení:
Kopřiva – Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Daňo, Matoušek, Hudáček - Mráz, Šťastný, T. Mikúš

V podobnej zostave, ako v tej piatkovej, by mali nastúpiť Slovanisti aj dnes. Usilovať sa budú o svoje tretie víťazstvo v rade. Pred tým porazili Magnitogorsk 4:3 po samostatných nájazdoch a Ufu 2:1 po predĺžení. Ani tieto víťazstvá však Slovanu nepomohli a „belasí“ sa nedokázali odlepiť od poslednej priečky v Západnej konferencii. Na predposledný Podolsk strácajú štrnásťbodoví Slovanisti tri body. Rovnaký odstup je aj medzi Slovanom a Dinamom Minsk.

Do brány by sa mal postaviť podľa všetkého Čech Miroslav Kopřiva, ktorý je evidentne vo veľmi dobrej forme. Svedčia o tom aj jeho čoraz zlepšujúce sa štatistiky. V priemere inkasuje len 2,10 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zásahov sa vyšvihla na vynikajúcich 92,7%.

Obranné rady jediného slovenského mančaftu v Kontinentálnej hokejovej lige by mali ostať nezmenené. V dobrej nálade nastúpi do duelu Kanaďan Jonathan Sigalet, ktorý vsietil svoj štvrtý gól v drese Slovana, v tejto sezóne prvý.

V útoku by sa mohol objaviť aj Roman Kukumberg, ktorý dostal za svoj prehrešok, ktorým sa previnil v stredu po zápase s Magnitogorskom, keď šoféroval opitý od klubu jednozápasový dištanc a pokutu na úrovni najvyššej hranice sadzby. Je len na trénerovi Rostislavovi Čadovi či Kukumberga postaví do zápasu. V hernej pohode je predovšetkým Michel Miklík, ktorému sa v posledných dueloch Slovana veľmi darí a za najproduktívnejším hráčom Slovana Milanom Bartovičom zaostáva len o bod. Góly v dnešnom dueli by mohli padnúť aj z hokejky Tomáša Netíka či Michala Vondrku. Šikovný LiborHudáček naďalej drží strelecký pôst a v kolónke góly mu naďalej svieti nula. Pre Slovan by bolo veľmi prospešné, aby sa slovenský reprezentant strelecky chytil a práve proti dnešnému súperovi, ktorý bude veľmi nepríjemný.

Úvodné buly zápasu sa vhodí o šestnástej hodine, zápas môžete sledovať na obrazovkách televízie Sport1.

Po tomto dueli čaká na hráčov Slovana jednodňový oddych a už v utorok privítajú vo svojej Slovnaft aréne pražský celok HC Lev Praha.