Main Content

Box-MS: Dirnfeld v 1. kole proti Richardsovi, Zátorského čaká Jomudov

nedeľa, 13. október 2013 15:05 | Autor: TASR

Almaty 13. októbra (TASR) - Slovenskí boxeri Sandro Dirnfeld a Michal Zátorský (obaja ŠKP Bratislava) už poznajú mená svojich súperov v 1. kole na majstrovstvách sveta v Kazachstane. V nedeľu sa v Almaty sa totiž uskutočnilo oficiálne váženie, lekárske prehliadky a žrebovanie jednotlivých váhových kategórií. Oficiálnym vážením prešlo 457 boxerov zo 114 krajín sveta.

Devätnásťročný Zátorský má vo váhovej kategórii do 60 kg celkovo 46 pästiarov. O postup medzi 32 najlepších bude boxovať večer v utorok 15. októbra proti Faruhovi Jomudovi z Turkmenistanu. Skúsenejší Dirnfeld vstúpi v kategórii do 91 kg do ringu už v pondelok 14. októbra. Dvadsaťštyriročný borec, ktorý bol už na ME dvakrát piaty bude súperiť v konkurencii 47 boxerov, si skríži rukavice popoludní s reprezentantom Švédska Gabrielom Richardsom.

"Bude to obrovská konkurencia a chlapcov nečaká žiadna prechádzka. Na takomto podujatí sa ťažko hľadá ľahký súper. Úspechom pre nás bude každý ďalší zápas," povedal pre TASR reprezentačný tréner Pavol Hlavačka. "Obaja chlapci majú svoje kvality. Dirnfeld to potvrdil v tomto roku napríklad na majstrovstvách Európy v Minsku, kde zdolal v osemfinále bronzového medailistu z OH 2012 v Londýne Bulhara Tervela Puleva. Zátorský je v podstate najlepším slovenským juniorom. Bude to pre neho veľká výzva, ale napríklad na turnaji Bocskai Memorial v maďarskom Debrecíne potvrdil druhým miestom, že neustále napreduje," dodal Hlavačka.