Main Content

Elitná zostava týždňa slovenskej Extraligy (7.-13.10.)

pondelok, 14. október 2013 11:00 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa slovenskej Extraligy (7.-13.10.)
Elitná zostava týždňa slovenskej Extraligy (7.-13.10.) | zdroj: © TASR

Predstavujeme Vám Elitnú zostavu slovenskej Tipsport extraligy. Viete ktorým hráčom sa v uplynulom týždni darilo v našej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži najviac?

Brankár

Ján Lašák (Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 72 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 2 inkasované góly na zápas, 94,7% úspešnosť zásahov

Majster sveta z Göteborgu má za sebou vydarené obdobie. V piatkovom stretnutí v Žiline zaznamenal 34 úspešných zákrokov a svojmu celku vychytal víťazstvo 5:3. O dva dni exceloval na ľade Piešťan, keď z 39 streleckých pokusov pustil za svoj chrbát iba jeden a  „vojaci“ sa radovali z víťazstva v Piešťanoch 2:1.

Obrancovia

Ivan Ďatelinka (MHC Mountfield Martin) Bilancia týždňa: 1+2

Obranca Mountfieldu sa v sledovanom období prezentoval jednou asistenciou proti slovenskej „dvadsiatke“, ktorá prekvapujúco zdolala Martin na jeho ľade 4:2 a bodovo sa dokázal presadiť aj vo Zvolene. Martin zdolal obhajcu titulu 3:4 po samostatných nájazdoch, a to aj s prispením Ďatelinku, ktorý v 60. minúte vsietil vyrovnávajúci gól zápasu a k svojmu presnému zásahu pridal aj jednu prihrávku.

Lubor Pokovič (HKM Zvolen) Bilancia týždňa: 0+3

Zvolenu sa v novej sezóne vôbec nedarí a patrí mu posledná priečka tabuľky, no na výkonoch mladého zadáka sa to neodrazilo. V piatok si do štatistík zapísal bod za asistenciu pri prehre svojho mančaftu v Nitre 4:1 a ďalšie dve gólové prihrávky zaznamenal v súboji proti Martinčanom, ktorí zvíťazili 4:3 po predĺžení.

Útočníci

Henrich Ručkay (HK Nitra) Bilancia týždňa: 3+0

Najlepším strelcom uplynulého týždňa v slovenskej najvyššej súťaži bol Nitran Henrich Ručkay. 30-ročný útočník jeden gól vsietil do brány Zvolena a ďalšie dva pridal do svätyne SR 20, jeden z jeho zásahov do čierneho bol víťazný a s „corgoňmi“ sa radoval z „povinného“ víťazstva 4:0.

Rastislav Pavlikovský (Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 1+3

Skúsený svetobežník je v parádnej forme, radí sa medzi najproduktívnejších hráčov ligy a potvrdil to aj v posledných dvoch dueloch, v ktorých pozbieral štyri kanadské body. Bilanciu 1+2 zaznamenal v súboji v Žiline, jeho Dukla zvíťazila 5:3. V nedeľňajšom stretnutí v Piešťanoch, ktorý Trenčín vyhral 2:1 si do štatistík pripísal bod za asistenciu.

Tomáš Komínek (Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 2+1

Našu Elitnú zostavu uzatvára Čech Tomáš Komínek z Trenčína. 22-ročný odchovanec Komety Brno v stretnutí proti Žiline zaznamenal víťazný gól zápasu ku ktorému pridal jednu asistenciu a skórovať sa mu podarilo aj v nedeľu v Piešťanoch. Jeho gól dopomohol hokejistom spod hradu Matúša Čáka zvíťaziť 2:1.