Main Content

Box-MS: Dirnfeld vypadol v 1. kole, na šampionáte v hre už len Zátorský (2)

pondelok, 14. október 2013 19:05 | Autor: TASR

Almaty 14. októbra (TASR) - Slovenský reprezentant v boxe Sandro Dirnfeld vypadol na majstrovstvách sveta v kazašskom Almaty už v 1. kole. Dvadsaťštyriročný pästiar ŠKP Bratislava prehral v kategórii do 91 kg so Švédom Gabrielom Richardsom 1:2 na pomocné body.

Na šampionáte v najväčšom kazašskom meste tak má Slovensko už len jediné zastúpenie. V utorok večer zasiahne do bojov 19-ročný tínedžer Michal Zátorský (ŠKP Bratislava) v kategórii do 60 kg. O postup medzi 32 najlepších bude boxovať proti Faruhovi Jomudovi z Turkménska.

"Vo vyrovnanom zápase prehral náš boxer 1:2 na body, dvaja rozhodcovia určili za víťaza Švéda, jeden nášho pästiara. O hlavu vyšší súper čiernej pleti mal svoju nespornú kvalitu, no Sandro na neho určite mal a o to viac nás mrzí táto prehra. Keby sa nášmu boxerovi podarilo nadviazať na výkony, ktoré podával na tohtoročných ME v Minsku, kde obsadil 5. miesto, tak jednoznačne cez tohto súpera postúpi. Dnes mu však oproti tomu chýbala iskra, akoby v podvedomí až príliš chcel, čo mu ubralo na výkone po všetkých stránkach," uviedol pre skboxing.sk tréner Pavol Hlavačka.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o posledný odsek.