Main Content

VIDEO: Detroit skrýva nového Dacjuka. Pozrite si jeho kúzla!

utorok, 15. október 2013 10:26 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Detroit skrýva nového Dacjuka. Pozrite si jeho kúzla!
VIDEO: Detroit skrýva nového Dacjuka. Pozrite si jeho kúzla! | zdroj: © TASR

Detroitu Red Wings rastie vo vlastných radoch nový hokejový kúzelník, ktorý by o pár rokov mohol prebrať žezlo po géniovi Pavlovi Dacjukovi, ktorého technické kreácie sú ozdobou najlepšej hokejovej ligy sveta. Kto je tým neznámym hráčom?

Momentálne brázdi ľady Ontario Hockey League v drese Barrie Colts a jeho meno je Andreas Athanasiou. 19-ročný Kanaďan z provincie Ontario udivuje všetkých priaznivcov nižších juniorských líg svojou bravúrnou technikou, vďaka ktorej pravidelne zapĺňa hitparády najkrajších akcií kanadských juniorských súťaží.

Video: Kúzla s hokejkou

Andreas Athanasiou pôsobí v OHL už štyri roky, momentálne má 19 rokov a háji farby spomínaného Barrie Colts. Athanasiou bol draftovaný v roku 2012, keď si ho organizácia "červených krídel" vybrala v štvrtom kole z celkového 110. miesta. Aj keď sa zdá byť jeho umiestnenie príliš vysoko, vzhľadom na svetovú úroveň skautingu mužstva z Hockeytownu možno predpokladať, že Detroit má so 182 centimetrov vysokým centrom veľké plány.

Ľavoruký hokejista sa každým rokom zlepšuje, o čom svedčia aj jeho štatistiky a tak nemožno pochybovať o tom, že sa raz vďaka svojej šikovnosti presadí aj v zámorskej profilige. O tomto hráčovi budeme ešte rozhodne počuť.

Video: Na záver jeden pekný únik