Main Content

Bale nie je najdrahším hráčom sveta, nepriamo potvrdil Perez

utorok, 15. október 2013 16:05 | Autor: TASR

Bale nie je najdrahším hráčom sveta, nepriamo potvrdil Perez
Bale nie je najdrahším hráčom sveta, nepriamo potvrdil Perez | zdroj: © TASR

Madrid 15. októbra (TASR) - Waleský futbalový reprezentant Gareth Bale zrejme nie je najdrahším hráčom histórie, ako tvrdili prevažne britské médiá.

Prezident Realu Madrid Florentino Perez nepriamo potvrdil, že 24-ročný krídelník prišiel do španielskeho klubu v lete z Tottenhamu "iba" za 91 miliónov eur a nie za 100 či 101 miliónov, ako uvádzali niektoré zdroje. Titul najdrahšieho hráča sveta tak stále patrí Baleovmu spoluhráčovi z Realu Cristianovi Ronaldovi, ktorého "biely balet" kúpil v roku 2009 z Manchestru United za 94 miliónov eur.

Presnú prestupovú čiastku za Balea dosiaľ nikto nezverejnil, jasno do špekulácií vniesol až teraz prezident madridského veľkoklubu Perez. Na otázku televíznej stanice Intereconomia, či je rýchlonohý Walesan poistený na čiastku 91 miliónov eur pre prípad, že by musel ukončiť kariéru, Perez odpovedal: "Samozrejme. Je poistený na čiastku, ktorú stál. Je to životná poistka proti nehodám." Zároveň dodal, že poistenie pokrýva okrem iného aj smrť či predčasnú invaliditu.

Od augustového príchodu do Madridu nastúpil Bale za Real zatiaľ len v dvoch zápasoch. Denník Marca nedávno napísal, že najlepší hráč minulej sezóny Premier League má problémy s platničkou, ktoré ohrozujú jeho kariéru. Perez tieto informácie rázne poprel. "Nie je to pravda. Keby to tak bolo, povedali by sme to médiám ako vždy," dodal prezident Realu.