Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 1:3 v 12. kole extraligy - sumár, text

utorok, 15. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 15. októbra (TASR) -

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 51. Hudec - 17. Obdržálek, 20. Šátek, 58. Kozák. Vylúčení: 5:5 navyše Lažo (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano - Holienka, Valach, 1076 divákov

Trenčania sa od úvodu pokúšali prekvapiť súpera, no problémy s rozohrávkou im plány kazili. V 4. minúte napriahol od modrej domáci obranca Bagin, Romančíkova lapačka však bola v pohotovosti. V 11. minúte sa vrátil z trestnej lavice Kalináč a ihneď sa zapojil do protiútoku, Lašák však bol na mieste. Skóre stretnutia sa menilo v 17. minúte. Najskôr Mikula pred bránkou hostí nepremenil svoju šancu na gól, vzápätí sa dostali hostia do prečíslenia 3 proti 1 a koncovka Obdržálka do odkrytej trenčianskej bránky znamenala vedenie Skalice. To si Záhoráci poistili ešte gólom na konci úvodnej časti hry, keď sa zadovkou pomedzi Lašákove betóny presadil Šátek.

Trenčania v druhej tretine pridali na obrátkach a v 24. minúte si zahrali minútovú presilovku o dvoch hráčov. Veľkú šancu spálil Mikula, keď vyrazený puk poslal len do hrude brankára Romančíka. O chvíľu nato Pavlikovský neprekonal už ležiaceho gólmana Skalice. Na opačnej strane sa pri Trškovom zakončení vyznamenal pre zmenu Lašák. Kontaktný gól mohol v 32. minúte streliť Hudec, no betón Romančíka bol proti. O dve minúty nato Bagin oklamal obrancu, ale gólovo sa taktiež ani on nepresadil. V závere prostrednej časti hry nebola presná ani Kozákova presilovková strela, a tak Skalica naďalej viedla v Trenčíne o dva góly.

V 46. minúte našiel Baginov pokus od modrej čiary pri ďalšej trenčianskej šanci len prichystaného Romančíka. Následne ani skalický brejk nezakončil gólom Lažo. Zníženie mal v drese domácich na hokejke Mikula, keď obkorčuľoval bránku Skalice, no trafil len dobre stojaceho Romančíka. V polovici tretej tretiny nepotrestal Kutálek chybu trenčianskej obrany a skóre sa nemenilo. To však už nebola pravda v 51. minúte, keď Hudec využil na kontaktný gól prihrávku spoza bránky a strelou z prvej znížil - 1:2. V tých chvíľach gradoval tlak domácich. Paradoxne, gól strelili hostia v 58. minúte, keď Lintnerovu chybu potrestal strelou od modrej čiary Kozák.