Main Content

Hokej: HK Nitra - HC Košice 3:2 v 12. kole extraligy - sumár, text

utorok, 15. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Nitra 15. októbra (TASR) -

HK Nitra - HC Košice 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Góly: 3. Kmeč, 3. Stümpel, 52. Tománek - 27. Spilar, 3. Nagy. Vylúčení : 4:4 navyše Štrbák (Košice) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Tvrdoň, Výleta, 2947 divákov.

V dobrej forme hrajúca Nitra mala skvelý začiatok, keď už v 3. minúte viedla 2:0. V úvode po vyhratom buly vystrelil od modrej König a Kmeč tečoval puk za chrbát Hyláka. O 53 sekúnd sa dostal Tománek do samostatného nájazdu, puk posunul Stümpelovi, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. Nitra pokračovala v ofenzíve a v 11. minúte mal výbornú príležitosť na strelenie gólu Tománek, keď sa pomocou skvelej techniky dostal až pred Hyláka, no ten ho vychytal. Na opačnej strane predviedol to isté nitriansky brankár Kristan v 15. minúte, keď sa pred ním ocitol obranca hostí Macejko.

Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej so snahou hostí o vyrovnanie a tá sa im vyplatila, pretože v 27. minúte po nájazde z ľavej strany znížil na 2:1 Spilar a v 29. minúte trafil Slovák po strele z ľavej strany žrď Kristanovej brány. Tri minúty po polovici stretnutia prišlo vyrovnanie, keď Nagy prestrelil Kristana v presilovej hre pomedzi nohy - 2:2.

Tretia časť stretnuti sa niesla v znamení boja o každý kúsok ľadu čo vyústilo v 47. minúte do hrubého faulu kapitána hostí Štrbáka na domáceho Kováčika, za ktorý dostal košický obranca päťminútový trest do konca zápasu. Nitra dlhú presilovku v 52. minúte využila, keď 27 sekúnd pred jej koncom našiel Stümpel pred bránou Tománka a ten dosiahol tretí gól domácich. V závere zápasu odvolali hostia brankára, ale na stave 3:2 sa už nič nezmenilo.