Main Content

Box-MS: Zátorský vyradil Turkmena Jomuda: "Každý zápas na posúva vpred" (3)

utorok, 15. október 2013 23:05 | Autor: TASR

Almaty 15. októbra (TASR) - Slovenský reprezentant v boxe Michal Zátorský postúpil na majstrovstvách sveta v Almaty medzi 32 borcov v kategórii do 60 kg, keď v prvom kole zdolal Faruha Jomuda z Turkménska 2:1 na body.

"Michal od úvodu zápasu tlačil súpera, no ten bol z počiatku mimoriadne pohyblivý a úderovo aktívnejší. Záver kola ale už patril Michalovi. Aj celé 2. kolo bolo v réžii Michala, ktorý výborne plnil taktické pokyny. V poslednom kole išli obaja boxeri na doraz, no Michal bol aktívnejší, presnejší a súpera dostával pod tlak," povedal reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

Zátorský sa v nedeľu stretne v ďalšom kole so Saylomom Ardeemom z Thajska, ktorý je strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev Ázie.

"Sú to moje prvé majstrovstvá sveta medzi seniormi a preto si túto výhru veľmi cením. Každý takýto zápas ma posúva vpred. V ďalšom súboji budemmať nasadeného boxera, no dám do toho všetko a urobím maximum pre víťazstvo," povedal pre TASR Zátorský.

Devätnásťročný tínedžer z ŠKP Bratislava je už posledným slovenským želiezkom v ohni na šampionáte v Kazachstane, pretože 24-ročný Sandro Dirnfeld vypadol v 1. kole. Slovenský pästiar nestačil v pondelok v kategórii do 91 kg na Švéda Gabriela Richardsa, s ktorým prehral 1:2 na pomocné body.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o hlas Zátorského