Main Content

Štefan Pekár: Prestup do Myjavy beriem ako pozitívum!

streda, 16. október 2013 12:01 | Autor: Martin Žigo

Štefan Pekár: Prestup do Myjavy beriem ako pozitívum!
Štefan Pekár: Prestup do Myjavy beriem ako pozitívum! | zdroj: © TASR

Redakcii Sport7 sa tentokrát podarilo spraviť rozhovor s talentovaným záložníkom futbalového klubu TJ Spartak Myjava, Štefanom Pekárom. Futbalista, ktorý oblieka čierno-biely dres s číslom 9 pred začiatkom novej sezóny prestúpil z Ružomberka ku kopaničiarom.

Futbalu sa venuje od mala, keď už ako mladý chlapec začal hrávať v klube FK Junior Kanianka v roku 1994, potom prestúpil do Prievidze a odtiaľ si to namieril do Česka. Rok pobudol v klube Mladá Boleslav a pár rokov figuroval v základnej zostave MFK Ružomberok. Štefan nám prezradil, prečo sa rozhodol prestúpiť ku kopaničiarom, kto ho najviac povzbudzuje na zápasoch, ale aj to, čo hovorí na fanúšikov klubu.

Po sezóne 2012/2013 ste prestúpili z MFK Ružomberok do Spartaku Myjava. Tu sa vám darí, stále ste v základnej zostave a strieľate aj dosť gólov. Beriete prestup ako pozitívum vo svojej kariére?

Prestup beriem ako pozitívum a som rad, že som na Myjave a som rad, že sa nám hlavne darí ako mužstvu a zbierame bodík po bodíku!

Prečo ste  sa rozhodli prestúpiť z Ružomberka?  

Vlastne na Myjavu som mal ísť už pred rokom, ale kluby sa nedohodli medzi sebou, tak až toto leto to vyšlo a som rád, lebo aj som cítil, že potrebujem nejakú zmenu!

Sú v Myjave lepšie podmienky? Ako ste sa adaptovali?

Ja si myslím, že na Myjave sú výborné podmienky pre futbal a ľudia v klube každý jeden dávajú do toho srdce a rozum a ja sa tu cítim výborné. Myslím si, že som sa tu rýchlo adaptoval!

Čo vravíte na nových spoluhráčov ako aj  trénera Ladislava Hudeca?

Chalani v kabíne na čele s trénerom Hudecom a jeho asistentmi sú všetci dobrí ľudia a som rád, že môžem byť súčasťou tohto kolektívu.

Aké máte vyhliadky s Myjavou, túto sezónu? V lige ste si dali za ciel skončiť do 6.miesta, no zatiaľ sa vám darí a ste vysoko za očakávaniami, keď sa nachádzate na 2.priečke.

Do každého jedného zápasu chceme dať srdce a zbierať body, ale tabuľka je veľmi vyrovnaná, liga ešte nie je ani v polovici a nie sú veľké rozdiely medzi mužstvami. Nemôžeme sa z toho zblázniť, ale všetci sme radi kde sme a dúfam, že tam vydržíme čo najdlhšie. Dobre sa na to pozerá.

Ste spokojný s fanúšikmi, ktorí sú na kopaničiaroch?

Fanúšikovia sú skvelí, či doma či vonku! Na štadióne je vždy tých 2000 ľudí v priemere, čo pekne ukáže na našom štadióne a je to krajšie, ako keď na 20 000 štadióne je 2000 ľudí, takto sa nám hráčom hrá lepšie a dúfam, že ich budeme baviť a robiť im radosť, veď futbal sa hra pre nich!

Kto vás priviedol k futbalu?

Môj otec a som mu za to vďačný!

Pamätáte si na svoj prvý tréning, zápas, vstrelený gól?

Niečo sa mi moce hlavou ale presne neviem. Bolo to v Kanianke a gól za mladších žiakov v okresnej súťaži.

Máte aj nejaký talizman pre šťastie, ktorý so sebou nosievate na zápasy?  

Talizman zatiaľ nemám žiaden, ale kto vie, možno niekedy niečo bude.

Kto vás najviac povzbudzuje a podporuje vo futbale?

Hlavne manželka Kristína a otec so starkým tiež Štefanovia, nechýbajú skoro na žiadnom zápase! Taktiež  mama a cela moja rodina, za čo im ďakujem!

Kto je vaším futbalovým vzorom a kto v normálnom živote?

Mojim futbalovým vzorom je Zinedine Zidane, aj keď už nie je aktívny hráč. Keď hral bol to zážitok pozerať sa na neho ako hrá a v živote určíte moja mama Helena za to aká je!