Main Content

NHL: Boyle sa vrátil do San Jose, cíti sa v poriadku

štvrtok, 17. október 2013 09:05 | Autor: TASR

St. Louis 17. októbra (TASR) - Hokejový obranca Dan Boyle z klubu zámorskej NHL San Jose Sharks sa už vrátil domov po tom, čo strávil noc v nemocnici v St. Louis.

Boyle sa zranil v zápase s miestnymi Blues, keď ho v prvej tretine zozadu tvrdo narazil na mantinel domáci Maxim Lapierre. Tridsaťsedemročný obranca ostal niekoľko minút ležať na ľade a nakoniec ho museli odviesť na nosidlách. San Jose vyhralo duel 6:2.

Boyle sa po návrate do San Jose podrobí ďalším vyšetreniam. "Som OK, ale bolo to strašidelné," uviedol Boyle. Vedenie Sharks zatiaľ nechcelo hodnotiť jeho stav. "Vrátil sa do San Jose, aby bol so svojou rodinou a tam sa o neho budú starať naši lekári," uviedol pre Mercury News generálny manažér Doug Wilson.

Lapierrea za jeho zákrok dočasne suspendovali a čaká ho disciplinárne konanie. Dvadsaťosemročný útočník sa chcel za tvrdý hit ospravedlniť, no Boyle neodpovedal na jeho telefonáty. "Je to ťažký deň preňho i jeho rodinu. No skúsim mu zavolať neskôr, keď bude vhodnejšia chvíľa," uviedol.