Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.10.)

piatok, 18. október 2013 09:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BUFFALO & EDMONTON: Veľmi zaujímavá výmena sa črtá v Buffale resp. Edmontone. Buffalo Sabres by mal opustiť jeden z hviezdnych hráčov Ryan Miller alebo Thomas Vanek, ktorí by putovali do Edmontonu Oilers za Naila Jakupova spolu s ďalšími nemenovanými hráčmi.

TAMPA BAY: Hviezdy útočník Martin St. Louis sa zranil pri blokovaní strely v poslednom stretnutí svojho tímu. Jeho zranenie je klasifikované ako „day to day“, takže sa môže meniť zo dňa na deň.

NY RANGERS: Forward New Yorku Rangers Derek Stepan naďalej maróduje s príznakmi otrasu mozgu. Dĺžka jeho celkovej absencie ostáva neznáma.

NY RANGERS: Švéd Carl Hagelin, hrajúci v službách New Yorku Rangers, dostal povolenie od lekárov plnohodnotne trénovať, do zostavy „jazdcov“ by sa mal vrátiť na konci októbra.

WINNIPEG: Počas tréningu Winnipegu Jets sa zranil krídelník Evander Kane, ktorý má problémy s nohou. Podľa najnovších informácií jeho zranenie nie je vážne. 

COLORADO: Ikona Colorada Avalanche Joe Sakic sa stal 540. členom Siene slávy kanadského športu. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu zavesil korčule na klinec po sezóne 2008/2009. V NHL odohral 1378 zápasov so ziskom 1641 bodov.

SAN JOSE: Obranca Dan Boyle, ktorý v sezóne 2013/2014 háji farby San Jose Sharks sa po nebezpečnom zákroku Maxima Lapierrea voči jeho osobe, po ktorom opustil ľad na nosidlách cíti oveľa lepšie, jeho diagnóza ešte nie je známa. Skúsený bek už opustil nemocnicu a bola mu naordinovaná domáca liečba.

DETROIT: Český gólman Petr Mrázek sa vracia na farmu Detroitu Red Wings do Grand Rapids. Zdá sa tak, že jednotka  „červených krídel“ Jimmy Howard je už po problémoch s rukou zdravotne v poriadku.

NEW JERSEY: New Jersey Devils sa minimálne v najbližšom dueli bude musieť zaobísť bez útočníka Ryana Clowea, ktorý v poslednom stretnutí „diablov“ utrpel zranenie hlavy. Lekári však otras mozgu vylučujú, údajne sa jedná o iný druh zranenia. V zostave ho dočasne nahradí Mattias Tedenby.

MONTREAL: Zadák Montrealu Canadiens Davis Drewiske podstúpil operáciu ramena, ktorá ho z hry vyradí na 5 až šesť mesiacov.

CAROLINA: Rakúšan Andreas Nodl, ktorý naposledy obliekal dres Caroliny Hurricanes skúša šťastie vo švajčiarskom Klotene.

KHL

LEV: Káder HC Lev Praha s veľkou pravdepodobnosťou opustia hokejisti Erik Christensen a Nicklas Danielsson, ktorý v novom ročníku KHL nenaplnili očakávania vedenia klubu a z Prahy odchádzajú pre nedostatočnú výkonnosť.

VLADIVOSTOK: Admiral Vladivostok podpísal ročný kontrakt do konca súčasnej sezóny so skúseným obrancom Mikeom Commodoreom, ktorý v NHL nastúpi dol 484 duelov.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ŽILINA: Žilinskí „vlci“ získajú do svojich radov podľa všetkého veľkú posilu. V zápase proti slovenskej „dvadsiatke“ sa v prvej formácii objavil skúsený krídelník Roman Tomas.