Main Content

VIDEO: Halák vychytal Chicago, nie však nájazd Hossu!

piatok, 18. október 2013 07:05 | Autor: TASR

VIDEO: Halák vychytal Chicago, nie však nájazd Hossu!
VIDEO: Halák vychytal Chicago, nie však nájazd Hossu! | zdroj: © TASR

New York 18. októbra (TASR) - Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok. Dva body v domácom súboji so St. Louis zaznamenal útočník "jastrabov" Marián Hossa, jeho mužstvo ale napokon prehralo 2:3 po samostatných nájazdoch.

 V bránke hostí stál po vystriedaní v predchádzajúcom súboji opäť Jaroslav Halák a svoj tím priviedol k už piatemu víťazstvu v tejto sezóne. Mal 27 úspešných zákrokov. Marián Hossa strávil na ľade viac ako 20 minút, počas nich vyslal na Haláka päť striel, zaznamenal aj jednu "plusku" a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Jeho spoluhráč Michal Handzuš odohral necelých 15 minút a na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod a dve trestné minúty.

V súboji Florida - Boston sa tešil kapitán "medveďov" Zdeno Chára po výhre 3:2, ku ktorej prispel jednou asistenciou. Počas 25:12 minút na ľade, čo bola najvyššia porcia zo všetkých hráčov, sa prezentoval aj dvoma strelami. Na konto domáceho útočníka Floridy Tomáša Kopeckého pribudla len jedna "pluska" a mal jeden strelecký pokus. Tampa Bay zdolala na svojom ľade Minnesotu 3:1 a svoj podiel na tomto úspechu mal aj jej útočník Richard Pánik, ktorý asistoval pri vedúcom góle.

V hre boli aj ďalší slovenskí hokejisti. Obranca Caroliny Andrej sekera sa tešil v Toronte z výhry 3:2, zaznamenal ale jeden mínusový bod. Rovnaké víťazstvo dosiahli doma aj NY Islanders s Ľubomírom Višňovským proti Edmontonu, pričom Višňovský odohral 21:47 minút a prezentoval sa dvoma strelami. Montreal si doma poradil s Columbusom 5:3, ale brankár Peter Budaj šancu nedostal, rovnako ani Marián Gáborík v tíme hostí.

Až v siedmom zápase pod vedením trénera Patricka Roya prehralo Colorado, keď doma nestačilo na Detroit (2:4), keď vo víťaznom tíme šancu znova nedostal Tomáš Tatar.

 

výsledky:

Buffalo - Vancouver 0:3
Toronto - Carolina 2:3
NY Islanders - Edmonton 3:2
Philadelphia - Pittsburgh 1:4
Montreal - Columbus 5:3
Ottawa - New Jersey 5:2
Tampa Bay - Minnesota 3:1
Florida - Boston 2:3 (za hostí CHÁRA 0+1)
Chicago - St. Louis 2:3 pp a sn (za domácich HOSSA 1+1)
Nashville - Los Angeles 1:2 pp a sn
Dallas - San Jose 4:3 pp a sn
Colorado - Detroit 2:4