Main Content

Futbal: Del Bosque: "Diego Costa si môže vybrať, Brazília alebo Španielsko"

piatok, 18. október 2013 14:05 | Autor: TASR

Madrid 18. októbra (TASR) - Futbalový útočník Atletica Madrid Diego Costa, ktorého zastihol úvod sezóny vo famóznej forme, si musí vybrať či bude reprezentovať rodnú Brazíliu alebo Španielsko. Tréner úradujúcich majstrov sveta a Európy Vicente del Bosque to uviedol potom, ako španielska federácia (RFEF) oficiálne požiadala Medzinárodnú futbalovú federáciu o povolenie pozvať Costu do národného tímu.

Costa má veľkú zásluhu na tom, že Atletico Madrid vyhralo úvodných osem ligových zápasov v sezóne. S bilanciou 10 gólov je momentálne najlepším kanonierom Primera Division, Lionel Messi z FC Barcelona dal o dva menej. "Urobili sme všetko, čo bolo treba, teraz je na samotnom hráčovi, ako sa rozhodne," poznamenal Del Bosque.

Dvadsaťpäťročnému rodákovi z brazílskeho Lagarta v lete udelili španielske občianstvo, pretože mal päť rokov v Španielsku pobyt a splnil tak podmienku EÚ. Hrať za Španielsko môže napriek tomu, že má dva štarty za A-tím Brazílie. Boli to v marci totiž prípravné stretnutia proti Taliansku v Ženeve a s Ruskom v Londýne.