Main Content

Hokej: HKM Zvolen - Dukla Trenčín 2:1 v 13. kole extraligy - sumár, text

piatok, 18. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Zvolen 18. októbra (TASR) -

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 32. Brabenec, 56. Hraško - 28. Komínek, Vylúčení: 2:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Jobbágy, Smerek, 1256 divákov

Hostia boli na začiatku zápasu aktívnejší, ale neskôr prebrali iniciatívu domáci. Prvú veľkú šancu mal Čanky, ale jeho bekhendová strela minula bránku. Pri prvej presilovke domácich mal Lašák plné ruky práce, keď puk poskakoval presne pred ním, Peter Zuzin bol však na jeho dorážku do bránky prikrátky. Ďalšiu príležitosť Zvolena následne nevyužil Juraško. V 17. minúte obišiel Lintner Šimkovu bránku a vystrelil z uhla, ale gól nepadol. Ani Puliš sám pred súperovou bránkou nedokázal v závere prvej časti prekonať Lašáka.

V druhej tretine zatlačili hostia pri svojej prvej početnej prevahe. V 28. minúte sa Dukla dostala do vedenia, keď Mikulovu vyrazenú strelu dorazil za Šimkov chrbát Komínek. Na druhej strane vyrazil Lašák Hraškovu strelu a poradil si aj s pokusom Pichnarčíka. Domácim sa podarilo vyrovnať v presilovke, keď brankár Šimko posunul puk cez Juraška na Brabenca a ten strelou švihom vyrovnal. V 37. minúte po nájazde Mikulu mal Šimko šťastie, keďže neuspela následne ani Komínekova dorážka. Potom štadión stíchol, keď na ľade ostal ležať Michal Chovan, ktorý sa len nedávno po zranení vrátil na ľad.

V 45. minúte sa prezentoval dobrou strelou domáci obranca Mucha, puk však skončil len v Lašákovej vyrážačke. Ten istý hráč sa o gól pokúšal aj o dve minúty neskôr, no tentoraz prestrelil bránku hostí. Na druhej strane sa zapotil Šimko pri strele Pozníka od modrej, ale dokázal ju vykryť. V 56. minúte vystrelil domáci obranca Hraško z ľavého kruhu a presne mierená strela sa napokon ocitla za Lašákom, ktorá zabezpečila domácim víťazstvo.