Main Content

Box-MS: Zátorský prehral v 2. kole s Thajčanom Saylomom Ardeemom (2)

nedeľa, 20. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Almaty 20. októbra (TASR) - Slovenský reprezentant v boxe Michal Zátorský skončil na majstrovstvách sveta v Almaty v 2. kole, keď v nedeľu prehral v kategórii do 60 kg s thajským pästiarom Saylomom Ardeemom, ktorý je strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev Ázie, 0:3 na body.

"Michal odboxoval podľa môjho názoru viac ako vyrovnaný zápas, spolu s českým trénerom V. Larionovom sme sa zhodli, že 1. a 3. kolo by malo byť naše. Žiaľ, rozhodcovia to videli pre favorizovaného súpera. Náš boxer rozhodne nesklamal, ukázal veľký potenciál a odviedol maximum. Som však presvedčený, že pri tomto systéme bodovania sa bude malým krajinám proti veľkým favoritom vyhrávať veľmi ťažko, mierna prevaha na to proste nestačí, väčšiu váhu má meno súpera," uviedol pre skboxing.sk tréner Pavol Hlavačka.

Devätnásťročný tínedžer z ŠKP Bratislava bol posledným slovenským želiezkom v ohni na šampionáte v Kazachstane, pretože 24-ročný Sandro Dirnfeld vypadol už v 1. kole. Slovenský pästiar nestačil v pondelok v kategórii do 91 kg na Švéda Gabriela Richardsa, s ktorým prehral 1:2 na pomocné body.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. odsek.