Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva (21. 10.)

pondelok, 21. október 2013 10:40 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva (21. 10.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva (21. 10.) | zdroj: © TASR

Hokejisti HC Slovan Bratislava odohrajú svoj posledný domáci duel zo šesťzápasovej série domácich stretnutí. Z piatich zápasov si odniesli desať bodov a na záver ich čaká hviezdy súper – CSKA Moskva.

Zápas sa začína o 19.00 hod

Zverenci amerického lodivoda Johna Torchettiho ťahajú úspešnú sériu troch víťazstiev, keď postupne zdolali Metallurg Magnitogorsk 2:1 po samostatných nájazdoch, Neftechimik Nižnekamsk 2:1 a naposledy uspeli na ľade pražského Leva rovnakým výsledkom 2:1.
Hokejisti moskovského CSKA tak momentálne okupuje štvrtú priečku v Západnej konferencii so ziskom 29 bodov.

Bránkovisku klubu z hlavného mesta Ruska kraľuje slovenský brankár Rastislav Staňa, ktorý v novej sezóne nastúpil do šestnástich zápasov, v ktorých osemkrát odchádzal ako víťaz. V priemere inkasuje len 2,07 gólov na zápas a jeho percentuálna úspešnosť sa pred duelom so Slovanom zastavila na solídnych 92,1%. Chrbát košickému rodákovi kryje Ilja Proskurjakov, ktorý v KHL odchytal vyše stovku zápasov.

Defenzíva Moskovčanov sa spolieha predovšetkým na Georgija Mišarina, ktorý je jedným z najvyťaženejších hráčov svojho celku a s piatimi bodmi za bilanciu 1+4 je zároveň najproduktívnejším bekom Moskovčanov. Na súpiske CSKA nájdeme aj veľmi kvalitných obrancov Jakova Rylova s Denisom Denisovom, podľa aktuálnych informácií však oboch hráčov trápia bližšie nešpecifikované zranenia, ktoré im neumožňujú nastúpiť do dnešného stretnutia.

Najväčšou hviezdou moskovského celku je nepochybne ruský reprezentant Alexander Radulov, ktorý však svojmu tímu bude chýbať celý október pre zranenie v hornej časti tela. Jeho úlohy bodovať sa tak zhostil Nikolaj Prochorkin, ktorý je s dvanástimi bodmi (8+4) najproduktívnejším hráčom svojho mančaftu a zároveň aj najlepším strelcom. Výborne mu sekunduje desaťbodový Ilja Zubov. Do tréningov červeno-bielych sa zapojil aj legendárny forward Sergej Fjodorov, ktorý však s tímom zatiaľ iba trénuje a do žiadneho z ostrých zápasov nenastúpil.

Súpiska CSKA Moskva:
Brankári: Ilja Proskurjakov, Rastislav Staňa
Obrancovia: Sergej Gimajev, Maxim Gončarov, Denis Denisov, Nikita Zajcev, Jevgenij Kurbatov, Daniil Markov, Georgij Mišarin, Andrej Pervyšin, Jakov Rylov
Útočníci: Igor Grigorenko, Vladimir Žarkov, Ruslan Zajnullin, Ilja Zubov, Viktor Kozlov, Roman Ljubimov, Alexej Morozov, David Nemirovskij, Ivan Neprjajev, Alexander Radulov, Brandon Reid, Oleg Saprykin, Sergej Fjodorov, Ilari Filppula, Sergej Širokov, Nikolaj Prochorkin

Hokejisti Slovana nastúpili do svojho posledného stretnutia proti Diname Rige v tomto zložení:
Janus - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet, V. Mihálik - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, Hudáček - Daňo, Matoušek, Mráz 

Slovanisti strácajú na svojho dnešného súpera v tabuľke deväť bodov. Bratislavčanom patrí so ziskom dvadsiatich bodov predposledná trinásta priečka v Západnej konferencii najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže.

Potešujúcou správou pre všetkých priaznivcov Slovana je, že gólman Jaroslav Janus sa po zranení dostáva do formy, hoci v súboji proti lotyšskej Rige nedoviedol svoj celok k zisku bodov. Netreba zabúdať ani na Čecha Miroslava Kopřivu, ktorý v posledných zápasoch márne čaká na svoju šancu. Počas Janusovho zranenia sa český brankár predviedol vo vynikajúcom svetle.

V obrane sa budú Slovanisti spoliehať na starú známu šesticu bekov. Medzi najdôležitejších mužov defenzívy Slovana sa radí Michal Sersen, ktorý má momentálne veľmi dobrú formu, v posledných troch dueloch zaznamenal tri body a s bilanciou 1+7 vedie produktivitu zadákov Slovana. Kouč Rostislav Čada dôveruje aj českému tandemu Zdeněk KutlákMartin Škoula, ktorí pre Slovan odvádzajú skvelú prácu.

Najviac môže tešiť fanúšikov Slovana čoraz zlepšujúca sa produktivita, ktorú má „za lubom“ predovšetkým kvarteto Miklík, Bartovič, Netík, Vondrka, ktorí v poslednom týždni KHL patrili medzi najproduktívnejších hráčov ligy. Miklíkovi s pätnástimi bodmi patrí 25. priečka v produktivite KHL a v tesnom závese za ním je štrnásťbodový kapitán Milan Bartovič (v produktivite KHL 27.). Fantastickú formu našiel Čech Tomáš Netík, ktorý v posledných troch stretnutiach Slovana štyrikrát skóroval. Perfektné výkony podáva aj Michal Vondrka, ktorý pravidelne boduje a ako zvyčajne skvelú prácu odvádza aj v obrane. Netreba zabúdať ani na Petra ÖlveckéhoJurajom Mikúšom. Rozhodne viac sa čaká od mladíkov Libora Hudáčka a Marka Daňa, ktorí sú v novom ročníku KHL len tieňom svojho potenciálu.

Hokejisti Slovana sa dnes budú snažiť prerušiť negatívnu sériu s dnešným súperom. CSKA totiž vo vlaňajšom ročníku zvíťazila v oboch vzájomných dueloch, keď najprv zdolala Bratislavčanov na ich ľade 3:2 a doma sa radovala z výhry 4:1.
Úvodné buly zápasu sa vhodí o devätnástej hodine, zápas môžeme sledovať na obrazovkách televízie Sport2.

Po tomto stretnutí čaká na hráčov Slovana päťdňové voľno a príprava na štvorzápasový trip na klziskách súperov. Najbližší duel odohrajú „belasí“ v sobotu o 15:00 hodine na ľade Severstaľu Čerepovec. 

Náš tip

Hokejisti Slovana sú napriek prehre v dobrej forme, „belasým“ sa darí predovšetkým v ofenzíve, zatiaľ čo CSKA Moskva má v obrane viacero maródov, ktorí patrili k defenzívnymi pilierom svojho tímu, čo by mohla byť voda na mlyn hokejistov Slovana. Preto si dovolíme tipovať víťazstvo Slovana, v našej tipovacej lige si na jednotku môžete vsadiť s príťažlivým kurzom 2,55. Kurz na remízu sa zastavil na hodnote 4,05. Favoritom zápasu je však podľa bookmakerov moskovské CSKA, na jeho výhru je vypísaný kurz 2,21.