Main Content

VIDEO: Fantastický zákrok Niemiho proti Bertuzzimu

utorok, 22. október 2013 10:55 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Fantastický zákrok Niemiho proti Bertuzzimu
VIDEO: Fantastický zákrok Niemiho proti Bertuzzimu | zdroj: © TASR

V nočnom zápase Detroit Red Wings - San Jose Sharks v riadnom hracom čase a ani v predĺžení gól nepadol. O víťazovi duelu rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Logan Couture. Najväčšou hviezdou zápasu sa však stal fínsky brankár "žralokov" Antti Niemi, ktorý svojmu tímu zabezpečil víťazstvo nádherným zákrokom počas shootoutov.

Za stavu 0:1 pre San Jose sa k nájazdu postavil výborný exekútor shootoutov Todd Bertuzzi, po naznačení strely si nakorčuľoval doľava, fínskeho gólmana mal už na lopatkách a posielal puk do odkrytej brány. Niemi však inštinktívne nadvihol pravý betón a nádherným zákrokom zneškodnil strelecký pokus Bertuzziho. San Jose sa tak radovalo z plného bodového zisku. 

30-ročný gólman je momentálne lídrom brankárskych štatistík v počte víťazných stretnutí. Na svojom konte ich už má osem. V priemere inkasuje len 1,64 gólov na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zásahov sa vyšplhala na skvelých 93,02%. Niemi je zatiaľ najväčším favoritom na post tímovej jednotky fínskej reprezentácie na budúcoročných ZOH.