Main Content

Hokej: Rulík a Hořava novými trénermi Litvínova, Jeřábek s Rosolom skončili

streda, 23. október 2013 11:05 | Autor: TASR

Litvínov 23. októbra (TASR) - Radim Rulík a Miloslav Hořava sa stali novými trénermi extraligového hokejového tímu HC Verva Litvínov. Na týchto pozíciách nahradili Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola, ktorých vedenie po ôsmich prehrách v rade v utorok večer odvolalo.

Ako informuje hokej.cz, ich nástupcovia boli hlavnými kandidátmi. S vedením Litvínova sa dohodli na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny s možnosťou následnej opcie. Už v stredu nová dvojica viedla s mužstvom prvý tréning. Rulík doteraz viedol druholigový Sokolov, partnerský klub karlovarskej Energie. Predtým pôsobil v Plzni, Karlových Varoch, na Slovensku viedol HC Lev Poprad v KHL a HC Košice. Obaja už spolu na trénerskej lavičke sedeli. V sezóne 2010/11 viedli Spartu Praha. Hořava, majster sveta z roku 1985 a strieborný z olympiády v Sarajeve, nastúpil neskôr do funkcie trénera mládeže v Kladne, ale rýchlo ju opustil. V poslednom čase sa vo vrcholovom hokeji neangažoval.

Pred novým trénerským duom stojí náročná úloha. Zastaviť sériu prehier a v tabuľke rýchlo zachrániť, čo sa ešte dá. Litvínov čaká najbližší extraligový zápas v piatok 25. októbra doma s Pardubicami, v nedeľu cestuje do Liberca.