Main Content

Futbal: Dortmund pripravil Wengerovi nepríjemný narodeninový darček

streda, 23. október 2013 13:05 | Autor: TASR

Londýn 23. októbra (TASR) - Tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Arsene Wenger nemal po utorňajšej prehre 1:2 v Lige majstrov s Borussiou Dortmund veľa dôvodov na optimizmus. Kanonieri teraz musia zvíťaziť v Nemecku, alebo v Neapole, aby si zabezpečili postupovú definitívu z F-skupiny.

Borussia prerušila Arsenalu 12-zápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach. O rozhodujúci gól sa postaral v 82. minúte poľský kanonier Robert Lewandowski. "Od začiatku sme hrali príliš ustráchane a dali sme súperovi nádej. Sklamania však napomáhajú k rastu tímu. Zápas bol vysiľujúci a intenzívny," cituje slová Wengera internetový portál goal.com.

Dortmund zdolal Arsenal na jeho ihrisku práve v deň 64. narodenín trénera Wengera. "Mrzí ma to. Naozaj. Ja mám narodeniny v júni. To nehráme a som na dovolenke," zažartoval kormidelník BVB Jürgen Klopp na pozápasovej tlačovej konferencii. Tréner finalistu uplynulého ročníka LM sledoval duel iba z tribúny, keďže si odpykáva dvojzápasový trest.

Arsenal nastúpil na zápas bez defenzívneho stredopoliara Mathieu Flaminiho, ktorý sa zotavuje po otrase mozgu. Navyše, Wenger asi pol hodinu pred koncom prišiel aj o Jacka Wilsherea. Anglický reprezentant si poranil pravý členok a zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude pauzovať.

Francúzsky kouč mal ťažké srdce aj na rozhodcov, ktorí podľa neho nesprávne posúdili zákrok Lewandowského na domáceho obrancu Laurenta Koscielneho. Poľský útočník zasiahol protihráča lakťom do tváre a dostal žltú kartu. "Vyzeralo to na červenú kartu. Rozhodca to videl lepšie ako ja, ale neudelil ju," uviedol Wenger. "Podľa toho, čo som videl z tribúny, bola to náročná situácia. No nemyslím si, že to bolo na červenú kartu. Rozhodca to videl veľmi dobre a Koscielny po súboji nemal žiadne problémy," oponoval Klopp.

Oba tímy majú v tabuľke v F-skupine po šesť bodov rovnako ako tretí Neapol. Posledný Olympique Marseille má na konte nulu.