Main Content

Hamšík po výhre v Marseille: Vyhrali sme zaslúžene!

streda, 23. október 2013 16:05 | Autor: TASR

Hamšík po výhre v Marseille: Vyhrali sme zaslúžene!
Hamšík po výhre v Marseille: Vyhrali sme zaslúžene! | zdroj: © TASR

Neapol 23. októbra (TASR) - Dôležité tri body v snahe postúpiť do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 ukoristili v utorok futbalisti SSC Neapol na marseillskom Stade Velodrome.

 Aj vďaka výkonu slovenského špílmachra Mareka Hamšíka, ktorý hral do 83. minúty, "Partenopei" vyhrali 2:1 a majú na konte z troch súbojov v F-skupine 6 bodov rovnako ako líder Borussia Dortmund a druhý Arsenal Londýn.

Neapol sa ujal vedenia pred koncom prvého polčasu zásluhou útočníka Joseho Callejona, ktorý zužitkoval prihrávku od Gonzala Higuaina. Taliansky tím sa 22 minút po zmene strán dostal do dvojgólového vedenia, do streleckej listiny sa zapísal kolumbijský mladík Duvan Zapata. OM síce v závere znížil, ale nebolo mu to nič platné, po troch odohratých zápasoch v LM zaznamenal tretiu prehru. S nulou na konte mu patrí beznádejne posledné miesto v tabuľke a postup do ďalšej fázy sa Olympique vzdialil na míle.

"Potvrdilo sa to, čom som hovoril pred duelom na Stade Velodrome. Na to aby sme bodovali, sme potrebovali ukázať top výkon. V Marseille sme sa predstavili v skvelej fazóne. Myslím si, že vyhrali sme zaslúžene a hlavne v prvom polčase sme hrali výborne," povedal Hamšík pre jeho oficiálny web a dodal: "Od prvej minúty sme diktovali tempo. Mali sme aj šance a bolo veľmi dôležité, že sme sa ujali vedenia ešte pred prestávkou. Domáci mali navrch až v závere. Bolo to dôkazom toho, že aj Marseille má svoju kvalitu."

Slovenský reprezentant odhaduje, že rozuzlenie v postupovej hre padne až v záverečných partiách. "No bude to poriadna bitka o postupujúce miesta. Mám taký pocit, že definitíva padne až v posledných dueloch. Vtedy hostíme Arsenal a Dortmund hrá v Marseille," uzavrel Hamšík.