Main Content

Futbal-LM: Ani výborný výkon Kozáčika nezabránil debaklu Plzne v Mníchove

štvrtok, 24. október 2013 11:05 | Autor: TASR

Mníchov 24. októbra (TASR) - Ani vynikajúci výkon slovenského brankára Viktorie Plzeň Matúša Kozáčika nezabránil debaklu 0:5 v stredajšom zápase D-skupiny futbalovej Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov. "Dostal som päť gólov, ale mohlo ich byť aj desať," citoval portál idnes.cz slová Kozáčika.

O svojich zákrokoch, ktorými zabránil ešte väčšej blamáži, si nemyslí, že boli zbytočné. "Vždy je to na niečo dobré. Inak sme mohli dostať desať. Ale ťažkých zákrokov som mal mimoriadne. Určite som takýto ťažký zápas ešte nechytal. Bol najťažší v mojej kariére," zdôraznil člen slovenskej reprezentácie. V Mníchove proti Bayernu ho potešila aspoň každá zneškodnená šanca domácich. "Bolo to ale zložité, pre mňa i pre spoluhráčov. Bayern je bezkonkurenčne najlepší. Bolo by zvláštne, keby sa ten rozdiel neprejavil. Vyskúšali sme si to a viem, že tá sila je obrovská."

Kozáčik priznal, že sa snažil čo najdlhšie udržať si čisté konto, aj keď sa valil na neho jeden útok za druhým. A keď už gól dostal, snažil sa neinkasovať ďalší. Na otázku, či s pribúdajúcimi gólmi v jeho sieti ho nenapadlo, koľko ich ešte dostane, zareagoval: "Človeka to napadne, ale na ihrisku tomu nesmie podľahnúť. Aj tak nám dali dosť gólov."

Najviac ho podľa jeho slov mrzel ten posledný, lebo padol už v nadstavenom čase: "Nemuselo sa to stať. Rozdiel o štyri góly by bol prijateľnejší, príjemnejší." Pri vedúcom góle Bayernu, ktorý z pokutového kopu strelil Ribery, mal aj trocha smoly. "Trocha som sa lopty dotkol. Strela bola ale dobre umiestená, ťažko sa dala chytiť," zdôraznil.

Napriek piatim inkasovaným gólom, sa na svojich hráčov obrane nemá za čo hnevať. "No keď hráte s najlepším tímom sveta, tak by naozaj bolo zvláštne, keby sa ten rozdiel neprejavil." Ani po takomto "výprasku" si nemyslí, že v domácej odvete s Bayernom by nebolo o čo hrať. "Zahrali sme si s najlepším tímom sveta a ľudia v Plzni sa na Bayern určite tešia. Verím, že doma to dopadne lepšie," dodal Kozáčik.