Main Content

Futbal-LM: Yaya Touré terčom rasistických pokrikov, Citizens podali sťažnosť

štvrtok, 24. október 2013 12:05 | Autor: TASR

Manchester 24. októbra (TASR) - Po rasistických pokrikoch fanúšikov CSKA Moskva na adresu stredopoliara Manchestru City Yaya Tourého počas stredajšieho súboja Ligy majstrov podalo vedenie anglického klubu oficiálnu sťažnosť na Európsku futbalovú úniu (UEFA). Už po stretnutí predstavitelia Citizens informovali o incidente delegáta UEFA a naznačili, že pošlú protestný list.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny na rasistické prejavy priaznivcov CSKA upozornil hlavného rozhodcu Ovidia Hategana na začiatku druhého polčasu a rumunský arbiter ich uviedol v zápise o stretnutí. Yaya Touré žiada UEFA, aby vyvodila dôsledky.

"Povedal som rozhodcovi, že po mne fanúšikovia kričia. Je to smutné. Som veľmi sklamaný, že som si musel vypočuť takéto pokriky z hľadiska," povedal hráč City, ktoré v Moskve vyhralo 2:1. "Myslím, že UEFA by mala zakročiť a konečne zastaviť podobné udalosti," dodal.

K incidentu sa po zápase vyjadril aj tréner Manuel Pellegrini. "Je to smutné a verím, sú opatrenia, aby boli vinníci potrestaní," povedal podľa agentúry dpa.