Main Content

Futbal-LM: Dvojgólový Ronaldo katom "zebier", komplikácie pre Juventus

štvrtok, 24. október 2013 12:05 | Autor: TASR

Madrid 24. októbra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín prehrali v stredajšom zápase B-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 s Realom Madrid 1:2, čím si ešte viac skomplikovali šance na postup do jarného osemfinále.

Katom "zebier" sa stal portugalský krídelník Cristiano Ronaldo, ktorý strelil oba góly kráľovského veľkoklubu. Ten s deviatimi bodmi na konte suverénne vedie tabuľku s náskokom piatich bodov pred Galatasarayom Istanbul. Juventus stráca na Turkov dva body, pričom o dva týždne hostí doma Real. Ak nevyhrá a v súbežne hranom stretnutí si Galatasaray znova poradí s FC Kodaň, bude mať taliansky majster nôž na krku.

"Spravili sme dôležitý krok smerom k postupu. Nebolo to ľahké, ale máme 9 bodov z troch zápasov. Do Turína pôjdeme s tým, aby sme neprehrali," povedal pre uefa.com gólman Realu Iker Casillas. Jeho spoluhráč Ronaldo strelil góly s poradovými číslami 56 a 57, čo ho v historickej tabuľke strelcov Ligy majstrov radí na 3. miesto za Raula Gonzaleza (71 gólov) a Lionela Messiho (63 gólov). "Kontrolovali sme dianie na ihrisku. Myslím, že súper už po zmene strán nebol nebezpečný," povedal kouč Realu Carlo Ancelotti, ktorého zverenci sa dobre naladili pred sobotňajším "Clasicom" s úhlavným rivalom FC Barcelona.

"Sme sklamaní z výsledku. Bez vylúčeného hráča sa proti takému silnému súperovi ako Real Madrid hrá veľmi ťažko. Ale prehrali sme si zápas vlastnými chybami," sypal si popol na hlavu argentínsky útočník Carlos Tevez. Po zmene strán zaujal vtipný moment v podaní Artura Vidala, ktorý v šestnástke Realu zakopol o zem a bez cudzieho zavinenia spadol, okamžite sa obrátil na nemeckého rozhodcu Manuela Gräfeho a domáhal sa jedenástky. Na jeho absurdnú požiadavku síce arbiter nenaletel, ale zabudol Chiľanovi udeliť žltú kartu.