Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.10.)

piatok, 25. október 2013 09:48 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

NY RANGERS: Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist vynechal stretnutie s Philadelphiou Flyers. Dôvod jeho absencie na súpiske „jazdcov“ nie je známy.

NASHVILLE: Fínsky brankár Pekka Rinne podstúpil operáciu zranenej panvy. Po tomto zákroku bude jednotka Nashvillu Predators svojmu tímu chýbať minimálne štyri týždne. V bráne „Preds“ ho nahradí Carter Hutton, chrbát mu bude kryť Magnus Hellberg, ktorý bol povolaný z farmy.

BOSTON: Lekárske testy musel po nebezpečnom strete s Johnom Scottom z Buffala Sabres podstúpiť krídelník Bostonu Bruins Loui Eriksson. Výsledky zdravotných testov zatiaľ neboli zverejnené.

BUFFALO: John Scott bol za svoj hrubý faul voči Erikssonovi vedením NHL suspendovaný na neurčité obdobie. O výške trestu rozhodne disciplinárna komisia zámorskej profiligy na svojom najbližšom zasadaní.

DALLAS: Forward Ryan Garbutt z Dallasu Stars bol potrestaný päťzápasovým dištancom za faul na útočníka Anaheimu Ducks Dustina Pennera.

CHICAGO: Štyri až šesť týždňov sa na ľade neobjaví zadák Chicaga Blackhawks Michael Kostka, ktorý má problémy v dolnej časti tela.

VANCOUVER: Na listinu zranených hráčov zapísalo vedenie Vancouveru Canucks útočníka Jannika Hansena, ktorý sa zranil v zápase proti New Yorku Islanders.

KHL

EXPANZIA KHL: Budúci týždeň by malo padnúť definitívne stanovisko ohľadom prijatia fínskeho celku Jokeritu Helsinki do nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Tím hokejistov spod Zobora posilní bek Michal Novák, ktorý do Nitry prichádza z Košíc.

NITRA: Nitranov posilní aj zadák Matúš Vizváry, ktorý sa s vedením klubu dohodol na angažmáne do začiatku reprezentačnej prestávky. V drese Nitry by mal nastúpiť do piatich stretnutí.

ZVOLEN: Majstrovský Zvolen podpísal zmluvu s obrancom Jaroslavom Obšutom do konca sezóny 2013/2014 s klauzulou o možnom odchode Obšuta do zahraničia, ktorá bude platiť do konca kalendárneho roka.

SKALICA: HK 36 Skalica sa posilnila v útoku, keď na Záhorie sa sťahuje útočník Radoslav Kropáč, ktorý naposledy hájil farby Žiliny.