Main Content

Bude Radivojevič pre Slovan skutočnou posilou?

piatok, 25. október 2013 10:02 | Autor: Filip Chudý

Bude Radivojevič pre Slovan skutočnou posilou?
Bude Radivojevič pre Slovan skutočnou posilou? | zdroj: © TASR

To na čo sa čakalo od začiatku sezóny, prišlo až teraz. Hokejový Slovan získal posilu renomovanejšieho mena, ktorou je Branko Radivojevič. Od tohto skúseného útočníka sa čaká veľa, no ešte nie je isté, či očakávania aj naplní.

Komentár Filipa Chudého

Ešte pred sezónou otvorene Rostislav Čada hovoril, že potrebuje do kádra skúseného útočníka. Ale manažmentu belasých sa podarilo takéto získať až po prvej tretine súťaže. A bolo už skutočne načase, pretože očakávania plní iba hŕstka útočníkov Slovana. A to Bartovič s Miklíkom a čiastočne aj Vondrka, Netík a J.Mikúš. Ostatní sú skutočne iba do počtu a v žiadnom prípade nespĺňajú kritéria KHL.

Radivojevič síce nie je žiadnym vychýreným strelcom, akého by Slovan potreboval, ale je to bojovník, ktorý môže Slovanu pomôcť minimálne skúsenosťami. Čoskoro 33-ročný piešťanský rodák toho preskákal už dosť a má odohratých asi toľko ťažkých zápasov ako všetci zvyšní útočníci Slovana dokopy. Lenže iba skúsenosti nestačia, od Radivojeviča sa očakávajú aj dôležité body. No či ich Radivojevič aj prinesie, je veľmi otázne.

V drese Neftechimiku Nižnekamsk mal také biedne štatistiky ako všetky súčasné „polená“ v belasých farbách. Samozrejme, Radivojevič všetko zhodil na trénera, čo je v súčasnosti asi rozšírený trend u našich hokejistov. Nielen on, ale aj všetci naši nedávno vymenení hráči by si mali uvedomiť, že chyba je predovšetkým v nich. Veď keby hrali ako majú, tak by ich nikto nevyhadzoval.

Ale čerstvej posile Slovana môže pomôcť, že bude v slovenskom prostredí. Práve toto je totiž pre Radivojeviča hlavné lákadlo. Síce už v lete sa hovorilo, že by mohol prísť do Slovana, ale vtedy zvíťazila finančná stránka veci. Teraz už Radivojevič myslel predovšetkým na tú športovú, hoci za menej peňazí. Lenže keby tento krok neurobil, tak na ZOH v Soči by mohol zabudnúť.

Tie sú motiváciou pre každého hráča, no tí, ktorí nemajú formu, na nej nemajú čo robiť. Radivojevič sa ju bude snažiť nájsť v Slovane. Ak ju nájde, tak pomôže nielen sebe, ale aj Slovanu, no ako už bolo napísané, tak je otázne, či sa to aj podarí.

V diskusií sa vyjadrite, či sa Radivojevič herne preberie a bude skutočnou posilou, alebo nie?