Main Content

Futbal: ManU proti Stoke aj s van Persiem, Cleverley a Welbeck stále mimo hry

piatok, 25. október 2013 17:05 | Autor: TASR

Manchester 25. októbra (TASR) - Útočník Manchestru United Robin van Persie, ktorý pre zdravotné problémy vynechal stredajší zápas A-skupiny Ligy majstrov proti Realu Sociedad San Sebastian (1:0), by sa mohol do zostavy anglického futbalového veľkoklubu vrátiť vo víkendovom dueli so Stoke City. Podľa trénera "červených diablov" Davida Moyesa má holandský kanonier solídnu šancu, že v sobotu proti "hrnčiarom" nastúpi.

"Van Persie mal problémy s prstami na nohe a trochu ho trápili aj slabiny, myslím si však, že by mal byť v poriadku. Dúfam, že bude fit," uviedol Moyes na piatkovej tlačovej konferencii. Okrem van Persieho sužujú zranenia aj jeho spoluhráčov - obrancov Ria Ferdinanda, Nemanju Vidiča, stredopoliara Toma Cleverleyho a útočníka Dannyho Welbecka. Ich zdravotný stav sa podľa trénera tiež pomaly zlepšuje. "V tomto momente je na tom najhoršie Danny Welbeck, ktorému sa v kolene tvorí voda. Tom Cleverley sa stále zotavuje zo zranenia lýtka," informoval Moyes.

Úradujúci anglický majster zažil slabý štart do sezóny, v tabuľke Premier League figuruje s 11 bodmi aktuálne na ôsmom mieste.