Main Content

Ronaldo vs Messi: Aká je ich bilancia v El Clásicu?

sobota, 26. október 2013 11:31 | Autor: Jakub Mihálik

Ronaldo vs Messi: Aká je ich bilancia v El Clásicu?
Ronaldo vs Messi: Aká je ich bilancia v El Clásicu? | zdroj: © TASR

Svetový futbal už niekoľko rokov rieši otázku: Messi alebo Ronaldo? Odpoveď vám v tomto článku neposkytneme, ale ukážeme si, akú majú obaja hráči bilanciu v zápasoch El Clásica

Video: Najlepšie momenty oboch hráčov v El Clásicu

Cristiano Ronaldo gólom zo 73. minúty rozhodol v apríli 2012 o výhre na Camp Nou.
 

Lionel Messi vo svojom debute v rámci El Clásica zaznamenal pred 6 rokmi hetrik.

 

Argentínčan Lionel Messi hral proti Realu Madrid dvakrát v Lige majstrov, 14-krát v domácej súťaži, päťkrát v Španielskom pohári a štyrikrát v superpohári.

Jeho náprotivok Ronaldo hral proti Barcelone už v drese Manchestru United, keď sa v Lige majstrov proti nim predstavil pri troch príležitostiach. Okrem toho však už vo farbách Merengues zažil takisto dve porovnania v Lige majstrov, osem ligových zápasov, päť pohárových a štyri superpohárové.

Ak by sme mali porovnať čisto len čísla, tie od Lionela Messiho sú lepšie. Vyhral 44% zápasov El Clásica, vsietil 0,72 gólu na zápas a celkovo zaznamenal 11 gólových asistencií. Táto bilancia však zahŕňa aj zápasy, v ktorých v drese Bieleho Baletu Cristiano Ronaldo nefiguroval.


foto TASR

Cristiano Ronaldo prišiel do Madridu v roku 2009 po období, v ktorom španielskemu futbalu dominovala Barcelona. O tom, že jeho príchodom sa súperenie s Barcelonou vedenou Lionelom Messim vyrovnalo, svedčí bilancia 5 víťazstiev, 8 prehier a 6 remíz medzi Ronaldovým Madridom a Messiho Barcelonou. Ronaldo v týchto 19 zápasoch zaznamenal až 12 gólov, čo dáva priemer 0,63 gólu na zápas.


foto TASR

V šiestich predchádzajúcich zápasoch El Clásica vsietil Portugalčan 6 gólov, zatiaľ, čo jeho argentínsky rival skóroval päťkrát. Ronaldo je tak prvým hráčom v histórii El Clásica, ktorý zaznamenal gól v šiestich po sebe idúcich zápasoch. Naopak, Messi drží spoločný rekord s Alfredom Di Stefanom v počte gólov v tomto najsledovanejšom derby sveta.

 

Lionel Messi:

Zápasy:  25
Góly:  18
Prihrávky:  11
Výhry: 11
Prehry: 7
Remízy: 7

Cristiano Ronaldo:

Zápasy: 19
Góly: 12
Prihrávky: 1
Výhry:  5
Prehry: 8
Remízy:  6
 

Najlepší strelci v El Clásicu

18

Alfredo di Stéfano (Real), Lionel Messi (Barcelona)

15

Raúl (Real)

14

César Rodriguez (Barcelona), Francisco Gento (Real), Ferenc Puskás (Real)

12

Cristiano Ronaldo (Real), Santillana (Barcelona)