Main Content

Hokej: HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 2:0 v 17. kole extraligy

utorok, 29. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Nitra 29. októbra (TASR) -

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 45. Stümpel, 52. Ručkay. Vylúčení: 0:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Kacej, Orolín, 2746 divákov.

Pod Zoborom sa odohral súboj bratov Ručkayovcov, v drese Nitry sa predstavil Henrich a v zostave Piešťan nastúpil Jakub. Prvá tretina gól nepriniesla, hoci v 6. minúte po peknej akcii Piešťan zakončil Bartánus strelou do žŕdky Kristanovej bránky. Najviac však zarezonoval zákrok Baču na Haringa, ktorý zostal nehybne ležať na ľade, no potom za pomoci spoluhráčov a potlesku divákov odišiel na striedačku.

V druhej časti stretnutia začali hostia agresívnejšie, vďaka čomu sa niekoľkokrát dostali do dobrých príležitostí. Najväčšiu mal krátko pred druhou sirénou Bartánus, no Kristanov semafor bol proti. Prvý gól prišiel až v 45. minúte, keď Tománek zatiahol puk za bránu, adresoval ho Stümpelovi a ten z ľavého kruhu prepálil Tomeka v bráne Piešťan. Druhý gól nasledoval v 52. minúte a opäť do bránky hostí, keď po viacerých dorážkach poslal puk do siete Henrich Ručkay - 2:0. Šesť minút pred treťou sirénou predviedol parádnu akciu Tománek, vyzval k streľbe Lukáša Nováka, no ten tesne minul Tomekovu bránu. Nitra zdolala Piešťany 2:0.