Main Content

NHL: Varlamova zatkla denverská polícia za domáce násilie, hrozí mu väzenie

štvrtok, 31. október 2013 09:05 | Autor: TASR

Denver 31. októbra (TASR) - Hokejového brankára Semiona Varlamova v stredu zatkla miestna polícia v Denveri a hrozí mu niekoľko rokov väzenia, informuje agentúra AP. Gólman klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche sa dopustil domáceho násilia a únosu druhého stupňa, ktorý je považovaný už za ťažký zločin. Podľa coloradského práva môže stráviť za mrežami dva až šesť rokov.

Polícia bola strohá na vyhlásenia, poskytla len základné údaje o zadržaní. Denník Denver Post informoval, že ruský brankár strávil v miestnej väznici noc zo stredy na štvrtok, predtým ešte s Coloradom normálne absolvoval tréning. Pred sudcu sa postaví vo štvrtok ráno. "Tím Colorado Avalanche si je vedomý obvinení týkajúcich sa Semiona Varlamova. Teraz, a až dovtedy, kým nebude vyšetrovanie ukončené, sa organizácia Avalanche už viac nebude vyjadrovať k tejto situácii," stalo vo vyhlásení tímu.

V prebiehajúcej sezóne Varlamov odchytal osem zápasov s bilanciou sedem výhier a jedna prehra. V piatkovom dueli s Dallasom mal opäť stáť medzi žrďami, zastúpi ho však náhradník Jean-Sebastien Giguere.