Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 18. kola extraligy Zvolen - Košice (3:1)

piatok, 1. november 2013 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 18. kola extraligy Zvolen - Košice (3:1)

Július Šupler, tréner Zvolena: "Vážim si prístup chalanov, morálka a túžba po víťazstve sa ukázala. Síce sme ako prví inkasovali, zranil sa nám navyše Podkonický, odstúpil aj Pokovič, máme problémy so zranenými, so štyrmi až piatimi, no tri body sme si zaslúžili. Verím, že v nedeľu opäť ukážeme maximum a že zopakujeme dobrý výkon. Vážim si tréningovú pracovitosť hráčov, treba si nakloniť športové šťastie. Ľahkosť a nadšenie prídu vtedy, keď začneme víťaziť, zoceľuje sa tým charakter, kolektívne väzby. Je to pre mužstvo aj skúška, nech sa každý prejaví vtedy, keď sa nedarí. Mužstvo odmieta byť v tabuľke tam, kde padlo, no zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či nastali lepšie časy. Musíme doplniť káder, nemáme centrov, nevytvorila sa rovnocenná konkurencia."

Anton Tomko, kouč Košíc: "Diváci videli rýchly dynamický hokej. My sme lepšie vkročili do zápasu, škoda, že po góle sme nestrelili ďalší. V druhej tretine sa hra vyrovnala, nevyužili sme ponúknutú šancu v presilovke o dvoch hráčov a prišiel trest. Zvolen zužitkoval presilovku, počas našej snahy vyrovnať sme inkasovali ďalší gól a víťazstvo si súper posilnil. Zvolenčania bojovali do konca, my sa boríme so zraneniami a netrpezlivo čakáme na prestávku."

Peter Zuzin, autor dvoch gólov Zvolena: "Konečne mi to tam padlo, prvý gól bol šťastný, od chrániča do bránky, druhý bol po strele spoza hráča. Sebavedomie i psychika išla hore, dúfam, že mi to tam začne padať. Víťazstvo je pre nás veľmi po tých prehrách dôležité, určite nás nabudí a víťazne sa naštartujeme. V nedeľu hráme s Nitrou, bude sa nám lepšie hrať, viac sa uvoľníme. Aj súper si však určite na nás dá poriadne pozor. Boli to moje úvodné góly v sezóne, asi som sa vystrieľal minulý rok. Raz to muselo prísť, a prišlo v správnom čase. Dosť som mal negatívne myšlienky, na tréningoch som sa však venoval neustále streľbe a smolu som prelomil."