Main Content

Žigo, vráť sa! Poď hrať extraligu s rovesníkmi!

pondelok, 4. november 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Žigo, vráť sa! Poď hrať extraligu s rovesníkmi!
Žigo, vráť sa! Poď hrať extraligu s rovesníkmi! | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Skončila sa prvá časť hokejovej sezóny a nasleduje prvá reprezentačná prestávka. Je tak ideálny čas sa pozrieť na to, čo nám prvá tretina súťaže ukázala. Nedávno som čítal rozhovor, že vraj negatívne správy dehonestujú našu najvyššiu súťaž, preto sa budem snažiť nič negatívne nenapísať, veď nechcem škodiť tomuto dokonalému produktu.

S veľkým prehľadom na poslednú chvíľu sa našlo aspoň desať klubov, ktoré nazbierali dostatok centíkov, aby mohli aspoň naoko vyrovnať svoje staré dlhy a neplatiť hráčov ani v novej sezóne. No toto sa netýka iba hokeja, preto je určite všetko v poriadku. Tabuľku vedie, podľa očakávania, jediný klub, ktorý má káder hodný označenia extraligový, no Košice majú asi zatiahnutú ručnú brzdu, inak si neviem vysvetliť, že už neoslavujú víťazstvo v základnej časti, ale aspoň je všetko veľmi dramatické.

A keď sme už pri oslave víťazstva, tak Zvolenčania asi ešte vypľúvajú bublinky zo šampanského... No keďže chcem písať optimisticky, tak poviem, že kvalita súťaže sa tak zvýšila, že aktuálny majster v minuloročnej fazóne bojuje iba o play-off, to je pomaly ako v NHL, no nie? A zo Severnej Ameriky sem chodia už aj hráči a dokonca sú lacnejší ako domáci. A to preto, že sme dokázali vychovať takú novú generáciu hráčov, ktorá si vie vypýtať vysoký plat.

Naša hokejová mlaď dostáva veľa príležitostí, a tak aj reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek si mal z čoho vyberať na Nemecký pohár. Pozrel štatistiky a prvého mladíka našiel na 21.mieste produktivity, a tak ho nominoval. Len skutočne neviem, či 23-ročný Tomáš Sýkora je ešte naozaj aj mladík. No ak si ho porovnáme s hráčmi okolo neho, tak niektorým by synom mohol byť, čiže asi je.

A keď sme už pri štatistikách, tak akoby sme čítali rebríček najstarších hráčov súťaže. Kanadské bodovanie vedie Jožko Stümpel, ktorého si dobre pamätáme z posledných MS, keď na tribúne strážil kľúče od našej šatne a tabuľku strelcov vedie Arne Kroták, ktorý v minulej sezóne poberal plat v druhej francúzskej lige, ale aspoň ho poberal...

Naša hokejová (extra)liga tak ponúka veľa životných príbehov a vo veľa prípadoch až celoživotných. Veď prečo by niekto išiel už do dôchodku, keď stále je aspoň na Slovensku najlepší? A na čo sa ešte môžeme tešiť? Tak ja verím, že Žigo pochopí, že určite na to aj bez tréningu má a vráti sa, veď v každom klube si nájde zopár kamarátov, proti ktorým hrával ešte v prípravke, čiže bude s nimi o čom hovoriť...len či aj o budúcnosti ligy, ale to je už iná optimistická téma.

V diskusií sa vyjadrite, ako hodnotíte prvú tretinu hokejovej súťaže?