Main Content

NHL: Hossa zachránil Chicagu bod, strelecké trápenie "diablov" pokračuje -sumáre

pondelok, 4. november 2013 09:05 | Autor: TASR

New York 4. novembra (TASR) - Šiesty gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL zaznamenal v noci na pondelok slovenský útočník Chicaga Marián Hossa. Svojím presným zásahom v 56. minúte vyrovnal skóre domáceho súboja s Calgary na 2:2, "jastrabi" napokon ale prehrali po predĺžení 2:3.

Hossa v končiacej sa presilovke 5 na 3 po prihrávke Patricka Kanea strelou z prvej prepálil Reta Berru v bránke Flames a zachránil pre obhajcu Stanleyho pohára predĺženie. V ňom rozhodol o dvoch bodoch pre hostí obranca Kris Russell, Blackhawks sa tak museli uspokojiť so ziskom bodu. Hrdinom duelu bol brankár Calgary Berra, ktorý pri svojej premiére v NHL čelil mohutnej kanonáde, no zo 44 pukov pustil za svoj chrbát len dva. "Bolo to niečo úžasné, bláznivé. Pri hymnách som takmer plakal, vlasy sa mi stavali dupkom. Chalani mi síce dopredu hovorili, čo ma čaká, no aj tak som sa cítil neuveriteľne," opisoval svoje pocity z prvého profiligového štartu švajčiarsky brankár. Dvadsaťšesťročného nováčika, ktorého Flames vytiahli z farmy namiesto nepresvedčivého Joeyho MacDonalda a mal by sa teraz deliť o priestor medzi žrďami s Fínom Karrim Rämom, pochválil aj tréner "plameňov" Bob Hartley: "Som na Reta veľmi hrdý. Počas zápasu sa ani raz nezľakol a pri každej strele bol v perfektnej pozícii."

Doma naplno nebodovala ani Ottawa, keď podľahla Dallasu 3:4 po samostatných nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil kapitán Stars Jamie Benn. Senators okrem bodu prišli aj o svoju brankársku jednotku Craiga Andersona, ten nedochytal duel po tom, čo ho v predĺžení zaľahol ruský krídelník Valerij Ničuškin. Amerického brankára vyniesli z ľadu na nosidlách. Podľa trénera Paula MacLeana má problémy s krkom, viac povedia detailnejšie lekárske vyšetrenia.

Jediným úspešným tímom na svojom ľade tak bola Minnesota, ktorá vyhrala 4:0 nad New Jersey. Tri body za asistencie si vo víťaznom mužstve pripísal Nino Niederreiter, gólom a asistenciou pomohol k výhre Wild Jason Pominville. Brankár "divochov" Josh Harding potreboval k siedmemu čistému kontu v kariére iba 19 úspešných zásahov. "Josh chytá fantasticky. V každom zápase nás drží nad vodou. Sme skutočne šťastní, že máme takých gólmanov," zložil poklonu Hardingovi spoluhráč Niederreiter. Harding si drží priemer 1,1 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 95 percent, v oboch brankárskych kategóriách je najlepším v lige. Devils pokračujú v streleckom trápení, gól nedali už 149 minút a 5 sekúnd.

Sumáre zápasov NHL:

OTTAWA - DALLAS 3:4 pp a sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 28. Karlsson (Ryan, Turris), 37. Spezza (Turris, Karlsson), 60. Ryan (Michálek, Spezza) – 18. Whitney (Chiasson, Seguin), 21. Ničuškin (Dillon, Eakin), 44. Roussel, rozhodujúci sam. nájazd Jamie Benn. Brankári: Anderson (62. Lehner) - Lehtonen, strely na bránku: 36:38.

MINNESOTA - NEW JERSEY 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 14. Granlund (Niederreiter, Pominville), 28. Mitchell (Parise, Suter), 45. Heatley (Ballard, Niederreiter), 58. Pominville (Niederreiter). Brankári: Harding - Schneider, strely na bránku: 20:19.

CHICAGO - CALGARY 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 27. Kane (Brookbank, Shaw), 56. HOSSA (Kane, Keith) – 28. Cammalleri (Wideman, Colborne), 43. Glencross (Butler, Stajan), 62. Russell (Glencross, Wideman). Brankári: Crawford - Berra, strely na bránku: 44:30.

Slovák v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 20:26 1 0 1 (-1) 4 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/