Main Content

Hokej: Húževka dvoma gólmi pomohol k výhre Vítkovíc nad Slaviou 4:2

pondelok, 4. november 2013 11:05 | Autor: TASR

Ostrava 4. novembra (TASR) - Dvoma gólmi prispel slovenský útočník Vítkovíc Peter Húževka k výhre svojho tímu nad Slaviou Praha 4:2 v 18. kole českej hokejovej extraligy. Prvým odpovedal na vedúci gól hostí, druhým v 56. minúte za stavu 3:2 definitívne rozhodol. Na svojom konte tak má po 18 zápasoch 9 bodov (7+2), pričom so siedmimi gólmi je tretím najlepším strelcom tímu. Viac presných zásahov na svojom konte majú len Jan Kaňa (9) a Húževkov krajan Rudolf Huna (8).

"Musím povedať, že Slavia nehrala zle. My sme na Komete inkasovali veľa gólov, v tom sme sa musel zlepšiť. Aj keď sme nejaké chybičky urobili, tak celé mužstvo chcelo a to čo sme si povedali, sme na ľade aj splnili," citoval klubový internetový portál Húževku. Proti Slavii bolo cieľom "oceliarov" vychádzať z pozornej defenzívy. "To mal byť základ, z toho sa nám otvárali možnosti na brejky. Dobre sme zachytávali puky a tie následne posielali dopredu," konštatoval slovenský legionár.

Proti Slavii Vítkovice zápas dobre rozbehli, mali dve veľké šance, ale do vedenia išli Pražania. "Keď doma dostaneme prvý gól, je to pre nás zväzujúce a trocha to na nás spadne," uviedol Húževka a pokračoval: "Podarilo sa nám však rýchlo vyrovnať a naša hra išla hore. A keď sme viedli 3:2, tak sme si hovorili, že to už musíme nejako ubiť a uhrať, že nie je možné doma stále prehrávať. Sme veľmi radi, že máme doma dve výhry za sebou."

Za stavu 3:2 mala Slavia na svojich hokejkách ďalšie príležitosti, dobrými zákrokmi však domácich podržal brankár a napokon sa podarilo znova skórovať Húževkovi. "Šance som mal skôr aj v presilovke. Jirka Burger mi pekne prihral a som rád, že to brankárovi prepadlo. Bol to pre nás dôležitý moment," uzavrel Húževka.