Main Content

ZOH14: Žukov: "Nechceme na našich športovcov vyvíjať medailový tlak"

pondelok, 4. november 2013 13:05 | Autor: TASR

Moskva 4. novembra (TASR) - Prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov uviedol, že nechcú na športovcov pred ZOH 2014 v Soči vyvíjať zbytočný tlak v súvislosti s ich medailovým ziskom.

"Nemienime pred nich stavať žiadne medailové ciele," vyjadril sa pre televízny kanál "Dážď"Žukov v reakcii na ministra športu Vitalija Mutka, ktorý pred niekoľkými dňami povedal, že tretie miesto v medailovej bilancii bude pre Rusko dobrým výsledkom. "Našou snahou bude predstaviť sa na olympiáde v Soči v čo najlepšom svetle. Na to sa naši športovci zameriavajú, na olympiádu sa pripravujú ako na najdôležitejšie podujatie vo svojom živote. Zbytočne túto situáciu viac vyhrocovať a ešte viac ich inšpirovať nemá význam. Treba sa len dobre pripraviť a veriť našim športovcom."

Žukov zároveň konštatoval, že všetky športové zariadenia sú na 100 percent hotové. "Žiaľ, ešte nie je dobudovaný veľký štadión, na ktorom sa uskutoční slávnostné otvorenie i ukončenie ZOH. Ale aj on bude rýchlo hotový. A základné objekty sú dokončené. Hotely sa dokončujú a pokračuje sa v úpravách všetkých území tak, aby bolo všetko pekné."