Main Content

Hokej: Čakajík vyzdvihol výkon brankára Melicherčíka, chýba mu viac gólov

utorok, 5. november 2013 11:05 | Autor: TASR

Liberec 5. novembra (TASR) - Doteraz najproduktívnejší obranca extraligového tímu HC Bílí Tygři Liberec Martin Čakajík sa proti Komete Brno bodovo nepresadil, na ľade však jednoznačne strávil najviac minút (vyše 22 - pozn.) a pozorným bránením sa podieľal na najtesnejšom víťazstve 1:0.

"Začiatok sme nemali dobrý, Marcel Melicherčík však chytil dve či tri šance," citoval klubový web slovenského obrancu. "To nás trocha nakoplo a hra sa vyrovnala. Veľkú úlohu zohral následne prvý gól. Väčšinou bol zápas vyrovnaný, puk lietal z jednej strany na druhú, ale Marcel všetko pochytal a to sa hrá hneď lepšie." Potešilo ho, že proti druhému mužstvu tabuľky si udržali čisté konto, na druhej strane mu však chýbali ďalšie góly. "Dôležité ale je, že sme získali tri body. Budem sa opakovať, ale Marcel bol jednoznačne najlepším hráčom na ľade. Chytal fantasticky a svojím výkonom mužstvu veľmi pomohol," zdôraznil Martin Čakajík, ktorý má po 17 odohraných zápasoch na svojom konte šesť bodov za asistencie.

Tesná výhra 1:0 by ich vraj mohla povzbudiť do ďalších zápasov. Čakajík si však uvedomuje, že extraliga je veľmi vyrovnaná. "Keď však budeme hrať aj naďalej obetavo a pridá sa k nám aj trocha šťastie, tak si myslím, že môžeme v tabuľke stúpať smerom hore," myslí si 33-ročný obranca.

Ich mužstvo ale vyzerá inak doma a inak na ľade súperov. "Je to jednoduché," vysvetlil Čakajík a dodal: "Robíme chyby a dostávame zbytočné góly. Tímový prejav nie je ideálny. Niekto zahrá dobre, niekto zle a to sa odrazí na celkovom výsledku. Musíme hrať ako tím, odohrať si svoj štandard a výsledky prídu aj z vonka."

O gólových "suchotách" Liberca si myslí, že je to často aj o šťastí. Proti Komete im to vraj lietalo zo všetkých strán, ale nič sa neujalo a inokedy im to do bránky spadne aj samé. Aj preto sa na tréningoch vo väčšej miere zameriavajú na streľbu. "Aj sa viac tlačíme do bránky, aby sme boli prví pri odrazených pukoch. A práve toto sa nám v poslednom čase príliš nedarí. Pri presilovkách nahadzujeme, ale puk sa k nám nedostane a keď už, nedokážeme ho dotlačiť do bránky. Musíme do toho ísť viacej hlava nehlava a verím, že nám to bude do bránky súpera znova padať."