Main Content

Kozáčik pri prehre 0:1 s Bayernom v bránke opäť čaroval

streda, 6. november 2013 10:05 | Autor: TASR

Kozáčik pri prehre 0:1 s Bayernom v bránke opäť čaroval
Kozáčik pri prehre 0:1 s Bayernom v bránke opäť čaroval | zdroj: © TASR

Plzeň 6. novembra (TASR) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik bol napriek šiestim inkasovaným gólom v dvojzápase Ligy majstrov s Bayernom Mníchov výraznou oporou Viktorie Plzeň.

Najlepšie hodnotenie z plzenských hráčov dostal už po súboji v bavorskej metropole a skvelý výkon podal aj v Štruncových sadoch.

Svojimi zákrokmi hráčov Bayernu neraz privádzal do zúfalstva a aj vďaka nemu Viktoria s lídrom bundesligy až do poslednej chvíle bojovala o remízový výsledok. "Máme byť na čo pyšní. Ukázali sme, že môžeme hrať aj s Bayernom," citovala klubová internetová stránka Plzne Kozáčika po tesnej prehre 0:1. "Myslím si, že sme si bod zaslúžili. Keby sme ho získali, bolo by to ideálne."

Jediným, kto ho v Plzni prekonal, bol chorvátsky kanonier Mario Mandžukič. "Bolo to ťažké. Mandžukič tam stál sám a trafil mi to do protipohybu. Loptu som ešte tečoval, ale vyraziť so ju už nestihol," opísal Kozáčik gólový moment.

Veľkú oporu mali hráči Viktorie aj v zaplnenej Doosan aréne. "Vždy je potlesk publika odmenou a poteší. Ľudia boli fantastickí. Som rád, že prišli v takom počte a skvele povzbudzovali až do poslednej minúty," vyjadril Kozáčik vďaku fanúšikom za ich podporu.

Na domácom ihrisku Viktoriu v Lige majstrov čaká ešte jeden zápas. Decembrový súboj proti CSKA Moskva rozhodne, kto z tejto dvojice bude hrať v pohárovej Európe aj na jar. "Bolo by super, keby sa nám podarilo postúpiť do Európskej ligy. Bude to ťažké, ale verím, že o ňu budeme hrať až do posledného kola," zaželal si Kozáčik.