Main Content

Ideálna zostava 4. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)

štvrtok, 7. november 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 4. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)
Ideálna zostava 4. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda) | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia klubová súťaž na svete pokračovala ďalšími zápasmi. Aj štvrté hracie kolo prinieslo množstvo momentov, o ktorých sa bude hovoriť. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Helton (FC Porto) – Dlhoročná jednotka v bráne Porta sa postarala o to, že FC ešte živí pomerne reálnu postupovú nádej. V rozhodujúcom momente zápasu chytil pokutový kop krajanovi Hulkovi. Keby nie, tak Zenit Pethohrad by  mal pred Portom už takmer nedostižný štvorbodový náskok.

Obrancovia

Danilo (FC Porto) – Zápas v Petrohrade bol vo veľkom o Brazílčanoch, keďže aj pravý obranca Danilo sa ukázal v dobrom svetle a svojimi výpadmi podporoval akcie hostí. Jeho gólový center na Lucha Gonzaleza bol ukážkový.

Miranda (Atletico Madrid) – Austria Viedeň si poriadne ani neškrtla, lebo domáci hráči vedeli zastaviť každý jej útok. Vynikal v tom stopér Miranda, ktorý pridal aj bonus, keď sa najlepšie zorientoval pred bránou a strelil prvý a zároveň víťazný gól zápasu.

Per Mertesacker (Arsenal Londýn) – V obrane bol oporným stĺpom, keď zastavil veľké množstvo útokov Dortmundu a navyše bol veľkou hrozbou aj pred súperovou bránou. Využíval totiž svoju výšku a nikto z domácich sa mu nedokázal vo vzduchu vyrovnať.

Lukasz Szukala (Steaua Bukurešť) – O kvalitách tohto poľského stopéra sa budú môcť čoskoro presvedčiť tiež naši reprezentanti. A niečo o ňom vedia už v Bazileji, ktorý aj vďaka nemu nedokázal doma vyhrať. Szukala skvelým pasom vysunul Piovaccari, ktorý otvoril skóre stretnutia a domáci ratovali aspoň bod v závere.

Stredopoliari

Florian Thauvin (Olympique Marseille) – Ešte pomerne mladý francúzsky futbalista sa v Neapole zapísal na futbalovú mapu Európy. Svojmu klubu síce v prvým bodom nepomohol, ale gólom a asistenciou poriadne domácich vystrašil, pretože tí museli použiť na víťazstvo všetky tromfy.

Raul Garcia (Atletico Madrid) – Menší madridský klub sa doslova pohral s viedenskou Austriou. Hlavnú zásluhu na tom mal najlepší hráč na ihrisku Raul Garcia, ktorý sa zapísal taktiež do štatistík, keď hlavou strelil druhý gól domácich a na štvrtý prihral.

Lasse Schöne (Ajax Amsterdam) – Dánsky reprezentačný krídelník udržal nádeje holandského majstra na postup zo skupiny. Svoj dobrý výkon korunoval jediným gólom zápasu, keď si narazil loptu so Sererom a prekoval brankára Celticu Forstera.

Útočníci

Samuel Eto´o (Chelsea Londýn) – Mourinho tentoraz 11 chýb v zostave neurobil, lebo nasadenie tohto Kamerunčana sa mu vyplatilo. Svojím napádaním sa postaral o to, že Hildebrand chyboval a v druhom polčase sa ukázal aj pri svojom typickom zakončení v protiútoku.

Gonzalo Higuain (SSC Neapol) – Možno už v Reale Madrid ľutujú, že ho predali. Ale v Neapole sa môžu radovať, pretože majú ďalšieho skvelého strelca. Higuain dal Marseille dva góly, keď zaznamenal aj ten najdôležitejší, víťazný.

Lionel Messi (FC Barcelona) – Nebol to z jeho strany nejaký extra výkon, keďže v tomto smere opäť viac zaujal Neymar, ale svojho brazílskeho kolegu zatienil korením futbalu. Strelecky sa odklial pokutovým kopom a v závere pečatil výsledok, keď slabučké Miláno dorazil tretím gólom.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka.