Main Content

Téma Messiho suchôt na konci, Allegriho mrzel len výsledok

štvrtok, 7. november 2013 11:05 | Autor: TASR

Téma Messiho suchôt na konci, Allegriho mrzel len výsledok
Téma Messiho suchôt na konci, Allegriho mrzel len výsledok | zdroj: © TASR

Barcelona 7. novembra (TASR) - "Messi, Messi, Messi" skandovali diváci na Nou Campe v stredu večer po triumfe futbalistov FC Barcelona nad AC Miláno v 4. kole H-skupiny Ligy majstrov 2013/2014.

Katalánci s desiatimi bodmi postúpili do osemfinále a "gólové suchoty" argentínskeho štvornásobného najlepšieho hráča sveta prestali byť témou, keď Messi dal dva góly a spolu ich má na konte v prestížnej súťaži už 65.

V aktuálnej sezóne to boli v LM jeho zásahy číslo päť a šesť, figuruje tak na treťom mieste v poradí strelcov za Cristianom Ronaldom z Realu Madrid (8), resp. Zlatanom Ibrahimovičom z Parížu St. Germain (7). Messi dal prvý gól z penalty, keď Neymar prifilmoval pád po súboji s Abatem a na konečných 3:1 uzavrel v 83. minúte po peknej kombinácii s Fabregasom. "Rossoneri" sú Messiho obľúbenou obeťou, v LM im dal už osem gólov. "Teší ma výhra. Odohrali sme dobrý zápas, hoci po góle na 1:2 sa nám to trochu skomplikovalo. Ale zlepšujeme sa. Chceme pokračovať v dobrej hre a mať dobré výsledky. Messi je podľa mňa v poriadku. Má taký vysoký štandard, že ak nedá dva zápasy gól, každý vraví, že je s ním niečo zlé," povedal špílmacher "Barcy" Xavi. Názor na štvornásobného najlepšieho hráča sveta pridal aj tréner Kataláncov Gerardo Martino z Argentíny: "Leo odohral fenomenálny zápas, bol ostrý, ukázal rýchlosť a bol najlepší v súbojoch jeden na jedného."

"Misia splnená. Hrali sme dobre, trošku mrzí vlastný gól na konci prvého polčasu. Mali sme ale dostatok šancí aj na tretí gól, a keď sme ho dali, už to bolo oveľa ľahšie," povedal autor druhého domáceho gólu Sergio Busquets.

Tréner hostí Massimiliano Allegri mal problémy so zložením zostavy, keď mu vrásky robili zranenia opôr. "Mario Balotelli sa len nedávno zranil, preto som v základe uprednostnil duo Kaka a Robinho, ktoré hralo pred dvoma týždňami proti Barcelone dobre. Som nespokojný s výsledkom, ale výkon nebol až taký zlý. Som si istý, že pôjdeme hore, keď sa vrátia po zraneniach hráči ako Stephan El Shaarawy a Mattia De Sciglio," povedal Allegri.

Do boja o druhé miesto v tabuľke výrazne prehovoril Ajax Amsterdam vďaka výhre 1:0 nad Celticom Glasgow. Najbližšie hrá Barcelona na Ajaxe 26. novembra a Miláno v Celtic Parku, 11. decembra potom škótsky šampión príde na Nou Camp a AC na Giuseppe Meazza hostí holandského majstra.