Main Content

LM: Klopp po prehre škrípal zubami, Wenger chválil Ramseyho

štvrtok, 7. november 2013 11:05 | Autor: TASR

LM: Klopp po prehre škrípal zubami, Wenger chválil Ramseyho
LM: Klopp po prehre škrípal zubami, Wenger chválil Ramseyho | zdroj: © TASR

Dortmund 7. novembra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund utrpeli nepríjemnú prehru 0:1 v stredajšom domácom zápase F-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 s Arsenalom Londýn.

Tréner vestfálskeho neúspešného finalistu z minulej sezóny Jürgen Klopp ju označil za nespravodlivú, so škrípaním zubov ju ale musel akceptovať.

"Gunners" dokonalo odplatili Dortmundu prehru 1:2 spred dvoch týždňov na Emirates Stadium. Výber Francúza Arsena Wengera zodpovedne bránil, narúšal aktivity domácich a znenazdajky udrel po hodine hry, keď sa z prvej poriadnejšej kombinácie hlavou presadil Walesan Aaron Ramsey a rozhodol o tom, že Londýnčania sú s 9 bodmi stále na čele tabuľky. Klopp, ktorý si už odsedel dvojzápasovú suspendáciu, mal po zápase v ústach veľmi trpkú chuť. "Je to zlá protivná prehra. Cítim, že nie je spravodlivá, ale musím ju akceptovať," povedal médiám po zápase.

Nemci boli lepší, mali viac šancí, zlyhali ale v zakončení na smútok 60.000 domácich divákov. "Futbal je šport založený na výsledkoch. Mali sme super momenty, ale nepremenili sme šance. Mali sme z nich vyťažiť oveľa viac," dodal Klopp. SSC Neapol v paralelne hranom zápase otočil duel s Olympique Marseille a má rovnako 9 bodov ako Angličania. Dortmund tak vie, že v ďalších dvoch zostávajúcich zápasoch si už nemôže dovoliť zaváhanie. "Dobre vieme, že toto je veľmi ťažká skupina. Pozitívna správa z tohto večera je, že ak vyhráme v ďalších dvoch zápasoch, postúpime. Takže to teraz už skutočne začne byť zaujímavé," povedal Klopp, ktorého tím ešte čakajú domáci duel s Neapolom 26. novembra a na záver zápas v Marseille 11. decembra.

Kouč lídra Premier League Wenger po zápase označil za bod obratu gól a vychválil jeho autora Ramseyho. "Pred rokom som si myslel, že pre Aarona bude veľmi ťažké strieľať góly. No mimoriadne sa zlepšil, a preto si zaslúži obrovské uznanie. Boli sme pod tlakom, ale hrali sme takticky a trpezlivo. Neurobili sme väčšiu chybu. Mali sme najprv problémy vytvoriť si šance, ale keď sme dali gól, už sme neboli pod takým tlakom," zhodnotil Wenger.