Main Content

Mourinho o dvojgólovom Eto'oovi: Má u mňa vlastnú pozíciu

štvrtok, 7. november 2013 12:05 | Autor: TASR

Mourinho o dvojgólovom Eto'oovi: Má u mňa vlastnú pozíciu
Mourinho o dvojgólovom Eto'oovi: Má u mňa vlastnú pozíciu | zdroj: © TASR

Londýn 7. novembra (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn urobili stredajším triumfom 3:0 nad Schalke 04 Gelsenkirchen v E-skupine Ligy majstrov 2013/2014 veľký krok za postupom do jarného osemfinále.

Dva góly 32-ročného veterána Samuela Eto'oa na Stamford Bridge potešili aj trénera "The Blues" Joseho Mourinha.

Domácim pomohla hrubá chyba brankára bundesligistu Tima Hildebranda, ktorého Eto'o skvele napádal pri rozohrávke a v 31. minúte z toho rezultoval prvý kuriózny gól. "Povedal som Samuelovi, aby ho napádal. Tima poznáme ešte zo Španielska a Portugalska. Vedeli sme, že Schalke ho využíva pri spätných prihrávkach a rozohrávke. Eto'o to urobil múdro. Mám najradšej hráčov, ktorí zápasy pre mňa vyhrávajú, a nie prehrávajú. A so Samuelom som pracoval v najlepšej sezóne mojej kariéry, vyhrali sme všetko a má tu preto u mňa dobrú pozíciu," povedal "The Special One" o Kamerunčanovi, s ktorým v Interi Miláno vyhral LM. "Samozrejme viem, že Petr Čech tam mal jeden skvelý zákrok, ktorým zabránil stavu 1:1, ale všetci hráči tvrdo pracovali, hrali dobre v obrane a naše krídla poriadne zamestnávali obrancov Schalke. Prvých 20 minút bolo zložitých, ale potom sme hrali dobre, kontrolovali hru a držali loptu," zhodnotil zápas Portugalčan.

Schalke v Londýne začalo veľmi nádejne, nemalo ale deň v zakončení a svoje šance nepremenilo. "Mali sme tri výborné príležitosti ešte pred tým, ako dali oni gól. Ak v takomto type zápasu nevyužijete svoje šance, potom nevyhráte. No stále máme svoj osud vo vlastných rukách a nič nie je stratené," povedal tréner Nemcov Jens Keller. Schalke má na druhom mieste 6 bodov, tretí FC Bazilej 5 a štvrtá Steaua Bukurešť dva. Najbližšie hrá Schalke v Bukurešti 26. novembra, resp. 11. decembra privíta Bazilej.