Main Content

MSF14-Futbal: Hodgson verí Hartovi, v nominácii aj trio zo Southamptonu

štvrtok, 7. november 2013 19:05 | Autor: TASR

Londýn 7. novembra (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson sa zastal brankára Joea Harta, no v najbližších prípravných dueloch proti Chile a Nemecku dá šancu aj jednému z dvojice náhradníkov Fraserovi Forsterovi alebo Johnovi Ruddymu.

Hart prišiel o miesto v základnej zostave Manchestru City po sérií chýb, no Hodgson ho postaví v jednom z dvojice zápasov. Anglicko privíta vo Wembley Chile 15. novembra a o štyri dni neskôr si zmeria sily s Nemeckom.

"Je november. Spravil chybu alebo dve a tréner Manuel Pellegrini ho stiahol z postu jednotky. No oveľa viac by ma trápilo, keby sa už do bránky nedostal a nehrával by na jar budúceho roka," citovala agentúra Reuters Hodgsona.

Do 28-člennej nominácie sa dostal aj nováčik - útočník Jay Rodriguez zo Southamptonu. Z momentálne výborne hrajúceho šiesteho tímu anglickej Premier League prišli i ďalší útočník Rickie Lambert a krídelník Adam Lallana, ktorý už figuroval v kádri na kvalifikačný duel s Ukrajinou, no v seniorskej reprezentácii neodohral zatiaľ ani minútu. Hodgson pozorne sleduje aj ďalšieho z tímu "Saints" - krajného obrancu Nathaniela Clynea. "Musíte uznať, že Southampton robí skvelú prácu a aj v minulosti dodal do Premier League množstvo skvelých hráčov. Nielen Garetha Bale, najdrahšieho futbalistu histórie," uviedol na margo juhoanglického klubu.

Do nominácie sa vrátili aj Jordan Henderson a Glen Johnson z FC Liverpool. Nechýba ani stredopoliar Arsenalu Jack Wilshere, má však problémy s členkom a jeho štart je tak otázny.

Nominácia Anglicka:

Brankári: Fraser Forster (Celtic Glasgow), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich)

Obrancovia: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham)

Stredopoliari: Ross Barkley (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Andros Townsend (Tottenham), Jack Wilshere (Arsenal)

Útočníci: Jermain Defoe (Tottenham), Rickie Lambert (Southampton), Jay Rodriguez (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)